Actualitate

Un adevar dureros l-a facut pe un iesean sa-si anuleze nunta in ultimul moment

Publicat: 22 sept. 2013
1

@ A strans bani pentru a-si face o casa, dar a fost doborat dupa ce a aflat rezultatele analizelor @ Un tanar de 24 de ani are nevoie disperata de orice picatura de sange @ In loc sa imbrace costumul de mire, ieseanul sta de doua luni pe un pat de spital @ Solidaritatea iesenilor il poate face sa creada intr-un miracol

Familia nu isi mai poate stapani lacrimile pe holurile spitalului. Are puterea sa mai creada intr-un miracol, dar a primit o veste groaznica din partea medicilor. Un tanar in varsta de 24 de ani a plecat peste granita imediat ce a terminat liceul. S-a intors in tara inainte de sarbatorile de iarna, cu gandul de a fi alaturi de cei dragi. A crezut ca s-a ales cu o banala raceala din cauza schimbarilor de temperatura si s-a prezentat la medic pentru o consultatie si o reteta. La scurt timp i-a fost pus un diagnostic care l-a adus la granita dintre viata si moarte. Daniel Turcanu, din localitatea Ruginoasa, are leucemie si de doua luni se afla internat la Institutul Regional de Oncologie Iasi. Chiar daca doctorii au facut tot ce le-a stat in putinta, in prezent sunt legati de maini pentru ca stocurile de sange au fost epuizate. Daniel are nevoie de transfuzii de sange pentru a mai avea sansa de a se trezi a doua zi. Fratii ieseanului au ajuns in pragul disperarii si cauta donatori. „Pana acum am reusit sa gasim sange. Am facut apel printre rude si prieteni, dar grupa de sange AB IV negativ este foarte rara. Sutem dispusi sa platim oricat celor compatibili, doar pentru a asigura transfuziile de sange fratelui meu. Nimeni nu vine sa doneze sange degeaba. Are nevoie urgenta de trombocite pentru a fi tinut in viata. Daniel avea o viata perfecta, un loc de munca in Italia si acum medicii ne-au spus ca are foarte putine sanse de a mai fi tinut in viata. Avea 90 de kilograme si a ajuns la 60. Parul i-a cazut dupa tratamentul cu citostatice si este alb ca varul. Rugam din tot sufletul pe cei care au posibilitatea sa doneze sange sa ne ajute. Daniel poate primi sange doar de la barbati”, a spus sora lui Daniel Turcanu.

Leucemia i-a stricat planurile de nunta

Criza de sange se resimte in saloanele de spital, cei mai afectati fiind bolnavii de leucemie si hemofilie. Daniel avea programata nunta pentru luna august, insa boala l-a tintuit la pat, legat de perfuzii si transfuzii de sange. Inca din primele saptamani de spitalizare a intalnit o persoana care i-a fost alaturi zi si noapte. Era angajata la spital, dar nu s-a ferit sa inceapa o poveste frumoasa de dragoste. Tanara stie ca leucemia este o boala care nu iarta pe nimeni si totusi are curajul sa-l vegheze pana la sfarsit. La doar 24 de ani, ieseanul are planuri pentru a-si intemeia o familie si vrea sa se reintoarca in Italia, sa-si reia activitatea de ajutor de bucatar. Donatorii cu grupa AB IV negativ sunt extrem de rari, iar stocurile de sange din spitale sunt epuizate. Pentru concentratul trombocitar unitar se accepta in general barbati de la 18 la 45 de ani, cu o greutate proportionala cu inaltimea, sanatosi si cei care nu se afla sub tratament medical. Dupa analizele de evaluare, se verifica rezistenta venelor, dupa care se determina grupa si RH-ul.

Familia ieseanului pune la dispozitie doua numere de telefon, la care pot fi contactati la orice ora din zi si din noapte de catre cei care au posibilitatea de a dona sange: 0749.305.866 sau 0755.305.365.

Comentarii
 • BAAAAAAA IONUT DA PROST MAI ESTI BA IDIIOTULE.. tu esti de fapt hotul cu puscariala funduletz nimic nu-ti convine trebuie sa mananci k/a/k/a/t retardatule. DU-TE DREAKKKKK IN MA-TA… VREI SA FII IN LOCUL CELUI CARE ZACE FARA SPERANTA DE VIATA? SA FII MAAAAAAAAAAAAAA SA FII FII MA BOULE TU MERITI !!!

  • De ce e prost, Ionut ?
   Omul a facut REFERIRE la ARTICOL, nu la starea de sanatate a celui bolnav !
   Intelegi DIFERENTA dintre una si alta ?
   Si eu consider ca articolul e platit !
   Consider ca pe prima pagina a acestui cotidian trebuie sa fie stiri de INTERES GENERAL !
   Dupa cum bine vezi pe prima pagina este un articol de INTERES PERSONAL:
   Scrie clar si limpede: Cetateanul X are nevoie de aia si aia !
   De ce nu scrie nimic si despre nevoile mele si ale celorlalti cititori care cumparam ziarul ?

    • Nici eu, nici Ionut nu am facut referire la starea de sanatate a celui bolnav !
     Ca atare, nici tu nu ai dreptul sa ne acuzi de ceva la care nu s-a facut referire
     Eu si Ionut am scos in evidenta alte lucruri:
     -Ca ziaristii NU trateaza lumea in mod egal, ii trateaza dupa buzunar, dupa spaga !
     -Ca asa merg lucrurile in Romania, pe spaga si evident pe CORUPTIE !
     Faptul ca bolnavul ala nu are sange pentru transfuzie se datoreaza tot oamenilor
     Spun oamenilor pentru ca oamenii FAC LEGI, SI OAMENII VOTEAZA !
     Unde nu e unitate, intelegere comuna, drag de tara, nu e nici sange in spitale !
     Fiecare-i pentru el, nu se gandeste nimeni la altcineva !
     In ziua votului oamenii nu se vor gandi ca legile sunt proaste si ca nu e sange in spitale, se vor gandi sa voteze dupa spaga luata si dupa alte interese STRICT PERSONALE, nicidecum GENERALE

  • Gratuit, cu ce ocazie ?
   Suntem cumva un popor unitar ???
   Ai uitat ca tu votezi cu X, eu cu Y, si altii cu Z ?
   Despre ce unitate si solidaritate vorbesti ?
   Nu vezi ca in Romania e fiecare pentru el ???
   Ce rost are sa o dai acum la intors si sa te prefaci ca tu esti fata buna si faci fapte bune ?

 • Nu ma intereseaza daca este platit sau nu articolul, pot dona daca am grupa A II Rh+??? Nu ma intereseaza banii, vreau sa donez fara a fi platit. Unde este internat?

  • este internat la institutul de oncologie la sfrsitul textului gasesti nr de tel al familiei. din pacate poate primi sange doar de la donatori barbati cu grupa AB4 negativ

 • Din cate stiu acest AB4 negativ primeste de la 0 negativ,b negativ,a negativ si de la AB4 negativ.nu stiu de ce se zice ca doar de la ab4 negativ si doar barbat.un medic ar putea sa ne elucideze.cei ce au Rh pozitiv orice grupa de sange ar avea sunt exclusi.se gasesc tabelele cu grupele donatori/primitori,pe google.

 • 1.platit sau nu nu trebuie sa va intereseze..2.se vorbeste de o persoana ce are nevoie de fapte..nu de cuvinte..3.grupa AB4 RH NEGATIV NUMAI DE LA BARBATI..4.daca va interesa articolul si nu alte chestii se citeste destul de clar cerintele pentru al ajuta pe acest baiat..

Adauga un comentariu