Local

Un nebun si-a intins materiile fecale pe peretii salonului

Publicat: 24 nov. 2000

•Daca vreun bolnav ii atragea atentia sa se duca la wc, acesta era amenintat ca va fi uns si el

La Spitalul de Neurochirurgie a fost internat un barbat in coma alcoolica de gradul I. Petru Cuciureanu (49 de ani), din cartierul Galata, sufera de crize comitiale (epilepsie) si, de aceea, este un client fidel al Spitalului „Socola”. Timp de doua zile, Cuciureanu a stat in sectia de reanimare a Spitalului de Neurochirurgie, dupa care a fost transferat in clinica de neurochirurgie. Datorita consumului exagerat de alcool, crizele comitiale erau din ce in ce mai dese. Pacientul nu se ducea sa-si faca nevoile la wc, ci se aseza in mijlocul salonului, isi dadea pantalonii in jos si se usura. Dupa ce isi termina treaba, lua cu mana materiile fecale si ungea frigiderul, apoi noptiera si, in final, peretii salonului. Bolnavii din salonul respectiv asistau cu groaza la „spectacolul” oferit de Petru Cuciureanu. „Stiam ca este nebun si ne uitam si noi la ce facea el. Veneau infirmierele, il certau si apoi stergeau murdariile lui. Noaptea tipa, il apucau crizele. Eu stateam noaptea mai mult treaz pentru ca imi era frica sa nu ma gatuie. Daca il atentionam sa se duca la wc se uita urat la toti din salon si ne ameninta ca ne unge si pe noi. Pentru el era ceva normal. Era un adevarat ritual. Nu se apuca asa la intamplare sa unga peretii. Intai avea ceva cu frigiderul pentru ca facea zgomot, apoi se ducea la noptiera deoarece spunea ca scartie usa si peretii”, ne-a declarat un pacient.
„Pacientul a fost legat de pat, dar nu pot sa-mi dau seama ce facea, pentru ca se dezlega singur fiindca zicea ca are de facut o treaba. Tot timpul il gaseam dezlegat”, ne-a declarat una dintre asistente.
Afland despre ispravile bolnavului, medicul a cerut imediat transferul acestuia la Spitalul de psihiatrie „Socola”. (M.O.)loading...

Adauga un comentariu