Eveniment-Social

Valorosi actori ai Nationalului iesean, in prim-planul Festivalul International de Film Transilvania

Publicat: 05 iun. 2016
1

@ Sapte dintre cei mai apreciati si indragiti actori ai Teatrului National Vasile Alecsandri din Iasi joaca in cel mai interesant film al anului din Romania @ Intitulat „Afacerea Est”, acesta este regizat de Igor Cobileanski, in distributie regasindu-se Ion Sapdaru, Constantin Puscasu si Florin Busuioc @ La finalul saptamanii trecute, acestia au fost aplaudati la scena deschisa, in cadrul Zilelor Filmului Românesc din Festivalul International de Film Transilvania.

Marii actori ai Teatrului National Vasile Alecsandri (TNI) din Iasi, Ion Sapdaru, Constantin Puscasu, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic, Doru Aftanasiu, Radu Ghilas, Ada Lupu, alaturi de Adrian Marele, colaborator al Nationalului iesean, joaca în „Afacerea Est”, filmul reputatului regizor Igor Cobileanski.

Citeste si: Trei mari actori ieseni joaca in filmul anului din Romania

Pelicula a avut premiera vineri seara (4 iunie, 2016 – n.r.), în cadrul Zilelor Filmului Românesc (ZFR) din Festivalul International de Film Transilvania (FIFT). „O comedie neagra extraordinar de bine primita la Cluj, un succes incontestabil al cinematografiei românesti la care a contribuit din plin talentata echipa ieseana. Co-productia România -Lituania prezinta povestea unei prietenii insolite dintre Petro – Ion Sapdaru si Marian – Constantin Puscasu, doi barbati cu firi diferite, care devin parteneri de afaceri si pornesc într-o calatorie plina de aventuri si neprevazut prin Europa de Est, cu scopul de a-si împlini un vis. Ne asteptam actorii cu drag acasa si le tinem pumnii în continuare!”, au transmis oficialii TNI.

Citeste si: Actorul iesean care a devenit vedeta de cinema in Las Vegas – FOTO, VIDEO

De precizat ca, filmarile au demarat anul trecut, in luna august. De asemenea, realizatorii au inscris pelicula în competitii importante la Berlin, Cannes, Locarno sau Karlovy Vary. Creatia cinematografica este: „o comedie neagra, un road movie nebun cu încurcaturi si descurcaturi pline de umor, conflict cu gangsteri, vaccinarea gainilor împotriva gripei aviare, un furt în trenul de noapte, un sofer betiv de duba, o fuga de politie si o noapte în arest.Marian si Petro sunt doi prieteni la criza vârstei mijlocii – împreuna fac tot ce pot sa strânga bani si sa-si îndeplineasca, în sfârsit, visul. Dar îi asteapta un drum lung înainte. Povestea filmului este universala, iar comedia, umorul autentic, locatiile exotice care ilustreaza realitatile moldovenesti, si actorii renumiti vor spori potentialul de distributie nationala si internationala pentru acest film. Calatoria protagonistilor îi va duce în zone în care se vorbeste româna moldoveneasca, se vor întâlni pe parcurs si cu personaje autentice, cu povesti de viata si spirit de aventura din Europa de Est. Calatoria protagonistilor îi va conduce în peste 57 de locatii, prin gari, trenuri, o închisoare, o ferma de gaini si multe altele”, este descris oficial filmul. Igor Cobileanski si Alien Film au mai lucrat împreuna la productia scurtmetrajului

„Colectia de arome”, film premiat si selectat în cele mai importante festivaluri internationale de profil (Locarno, Clermont-Ferrand, Busan si Cairo). Ultimul proiect regizat de Cobileanski, serialul „Umbre” difuzat anul acesta pe HBO România, s-a bucurat de succes si apreciere din partea publicului TV.

Adauga un comentariu