Actualitate

Viceprimarul Gabriel Surdu a facut o razie in cresele din Iasi

Publicat: 10 sept. 2014
1

@ Oficialul local a anuntat ca lista de asteptare este aproape la fel de lunga ca numarul beneficiarilor, insa cresele sunt gata pentru primirea copiilor

Schimbarile de la conducerea Directiei de Crese din cadrul municipalitatii, puse in practica dupa un scandal legat de achizitiile facute pe baza unor licitatii cu dedicatie pregatite de fosta conducere a directiei, par sa fi avut efect.

Potrivit viceprimarului Gabriel Surdu, cele 11 crese din subordinea primariei au beneficiat de o serie de lucrari in aceasta vara. Totusi, desi la inceputul anului se vorbea de investitii consistente, inclusiv in termoizolarea cladirilor, pana la urma finantarile au vizat igienizari, schimbari de lambriuri si covoare sau achizitii de materiale necesare in activitatile zilnice. „Am fost la mare parte dintre crese, concluziile sunt imbucuratoare. Cele 11 crese au cate 2 -3 grupe cu 12 – 22 de copii, care vor beneficia de conditii care respecta toate normele. Este adevarat pe de alta parte ca lista de asteptare e destul de lunga, sunt poate la fel de multe cereri in asteptare pe cat sunt rezolvate. Se impun o serie de noi lucrari, de construiri a unor noi crese, se cauta solutii de finantare in acest sens„, a precizat viceprimarul Gabriel Surdu.

In ultimii ani primarul Gheorghe Nichita a inaugurat o serie de cluburi ale pensionarilor, amplasate in mai multe Punte Termice modernizate, insa nicio noua cresa nu a fost construita de zeci de ani in Iasi, sugarii neavand drept de vot. „Nu cred ca era logic ca in acele cladiri vechi sa fie mutate crese. Copiii trebuie sa beneficieze de cele mai noi conditii si dotari, nu de vechituri. Cu siguranta se vor face investitii, sunt necesare, chiar foarte necesare„, a precizat viceprimarul Gabriel Surdu.

Adauga un comentariu