Actualitate

Anunt bomba despre autostrada Iasi-Targu Mures. Au fost stabilite toate detaliile. Iata calendarul lucrarilor

Publicat: 16 nov. 2018

@ Noi detalii despre cel mai asteptat obiectiv de infrastructura care va lega Moldova de Transilvania @ Compania responsabila de implementarea obiectivului a facut un anunt care poate schimba totul @ Dupa transformarea in lege a proiectului, lucrurile au intrat pe un alt fagas @ Autostrada A8 va fi facuta insa pe mai multe bucati @ Deciziile nu mai pot fi intoarse din drum

Cel mai asteptat proiect al Regiunii de NordEst a inceput sa prinda contur. Proiectul autostrazii Iasi-Targu Mures a fost adoptat ca lege in urma cu cateva zile, in plenul Camerei Deputatilor, iar recent, autoritatile au emis si calendarul de lucrari pentru acest obiectiv prioritar de infrastructura.

Conducerea Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  a aratat ca pentru tronsoanele Targu Mures-Ditrau si Ditrau-Targu Neamt, in ultima parte a cestui an, se vor lansa procedurile de licitatie pentru revizuirea studiilor de fezabilitate. Durata de realizare a acestor servicii este de 16 luni.

Calendarul prevede ca, in cel mai bun caz, in primul trimestru din 2019, procedura sa fie adjudecata. Insa, in cazul contestatiilor, procedura s-ar putea intinde pana in cel de-al doilea trimestru al anului urmator. Dupa cum au aratat reprezentantii CNAIR, decizia a fost batuta in cuie, procedurile fiind cat se poate de clare.

Insa, cei 100 kilometri ai sectorului Targu Neamt-Iasi-Ditrau, au fost inclusi in portofoliul de proiecte al parteneriatelor publice private si nu mai intra in atributia CNAIR.

"Lucrurile sunt cat se poate de clare. In urma deciziei luate de Guvernul Romaniei, s-a stabilit ca sectorul de autostrada Targu NeamtIasiUngheni sa fie construit prin parteneriat-public-privat, iar de derularea acestuia sa se ocupe Comisia pentru Statistica si Prognoza. Ca atare, din intregul proiect, care prevede o lungime de aproximativ 311 km, ramane in atributiile CNAIR pregatirea documentatiei premergatoare constructiei sectorului de autostrada Targu Mures-Targu Neamt, cu o lungime de 211 kilometri. In acest scop, CNAIR SA a stabilit un calendar de activitati pentru o perioada de 16 luni, prin care urmeaza sa fie lansate proceduri de revizuire sau de actualizare a studiului de fezabilitate care sa permita, in aceeasi perioada, inclusiv obtinerea acordului de mediu", a mentionat Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al CNAIR SA.

Tronsonul de la Ungheni pana la Targu Neamt ramane insa o necunoscuta, dupa ce Executivul a decis sa-l faca prin PPP. In aceste conditii, CNAIR a facut doar calendarul pentru celelalte doua tronsoane. CNAIR se va ocupa insa de podul de la Ungheni, portiune care va lega viitoarea autostrada de granita cu Republica Moldova.

Insa, in acest caz, inca se asteapta obtinerea acordului de mediu, in zona find o serie de specii protejate de pesti, iar institutiile responsabile nu au ajuns la vreun acord in acest sens. Totusi, se estimeaza ca acest contract, legat de studiul de fezabilitate al noului pod, sa fie semnat in cursul anului viitor.

Citeste si: Breaking news! A fost adoptata legea pentru Autostrada Unirii

"Mentinerea acestor repere ar permite ca in trimestrul III al anului 2020 sa fie finalizat contractul pentru revizuirea, ori actualizarea studiului de fezabilitate, destinat constructiei sectorului de autostrada Targu Mures-Targu Neamt. Respectarea acestui calendar va permite ca finalizarea efectiva a constructiei, receptionarea si deschiderea circulatiei pe cei 211 kilometri ai sectorului de autostrada sa aiba loc in anul 2025", a mai spus reprezentantul CNAIR SA.loading...

Comentarii
  • Poti sa zici si sa scrii orice vrei. Eu, rudele mele, prietenii si cunostintele mele (sute de persoane) vom adresa un memoriu Guvernului Romaniei, in care ne vom exprima dreptul legitim-democratic de a REFUZA construirea autostrazii Iasi – Tg Mures. Avem dreptul legitim-democratic sa spunem: „NU, multumim!”

 • din 90 pina azi acesti hoti care pretind ca sunt mari specialisti si fac ei studii de fezabilitate au papat vagoane de bani si drumurile se darima toate in urma lor . daca ar proiecta o nava cosmica timpul necesar ar fi mult mai scurt dar ei fac drumuri pe pamint asa ca nu se justifica chiar daca sunt doar nepotei si amante acesti ,\SPECIALISTI AI LUI PESTE ./ iar partea cu PPP sa fim seriosi si sa recunoastem ca nu se poate face nimic in tara asta fara ca sa fure citeva sute de milioane si sa fie terminata dupa ce se vor satura de furat [ODATA CU CEA FACUTA DE AMERICANII DE LA BECTEL ]

  • Poti sa zici si sa scrii orice vrei. Eu, rudele mele, prietenii si cunostintele mele (sute de persoane) vom adresa un memoriu Guvernului Romaniei, in care ne vom exprima dreptul legitim-democratic de a REFUZA construirea autostrazii Iasi – Tg Mures. Avem dreptul legitim-democratic sa spunem: „NU, multumim!”

 • – – – 16 luni refacerea studiilor de fezabilitate ? Doar daca traiesti peste 300 de ani poti sa dai un astfel de termen …In ritmul asta va mai trebuie vreo 5 ani numai sa faceti documentatia si inca pe atat sa o avizati …

 • Contestații, contestații, contestații și p…a mamii lor de contestații că astea au frânat multe realizări în România. Au zis ,,inteligenții târgului” că vor da o lege prin care cei care depun contestații doar de dragul de a depune și a frâna realizarea unor obiective, să plătească o taxă pe contestație de să îi usture și în hipotalamus. Au mai dat acea lege ??? pauză. Au zis ,,deștepții neamului” că vor da o lege prin care absolvenții școlilor de șoferi să poată susține examenul la stradă și cu examinatori civili și astfel să se poată obține mai repede permisul de conducere că majoritatea firmelor, la angajare, cer viitorilor angajați, permisul de conducere. Au mai dat legea ??? pauză. Numai abureală, vrăjeală și slugăreală la curtea ,,sultanului Dragnea”. În rest nimic concret pentru țară sau în folosul cetățenilor.

  • Sandokan = OANA VASILIU de la #rezist Iasi !!! ATENTIE: OANA VASILIU posteaza zilnic (si cu noaptea in cap) zeci de comentarii cu diferite nume pe website-ul BZI !!! Nu va lasati prostiti de actrita-veninoasa OANA VASILIU – individa este o asistata-social, locuieste intr-un apartament social din Tatarasi. Statul roman o tine in carca, ea nu munceste si nu plateste taxe si impozite, dar joaca rolul de fata buna si literata pe internet.

   • Poti sa zici si sa scrii orice vrei. Eu, rudele mele, prietenii si cunostintele mele (sute de persoane) vom adresa un memoriu Guvernului Romaniei, in care ne vom exprima dreptul legitim-democratic de a REFUZA construirea autostrazii Iasi – Tg Mures. Avem dreptul legitim-democratic sa spunem: „NU, multumim!”

    • Sigur tu vrei o autostrada, spre maika rassia , mujikule , ca asta te leaga pe tine de mamukarassia , cetateanului cu drepturi obtinute , cu doi galbeni

    • Și cine te va băga în seamă Jorea ? tu și ,,sutele de cunoștințe, rude și prieteni” ? iiiiiiihaaaaaa, cred că faci referire la sutele de machitori din toate barurile din Iași care îi știi și care nu îi știi. Aaaaaa prietenii de pahar ți i-ai adunat de vreo 200 de ori… am înțeles.

     • Poti sa zici si sa scrii orice vrei. Eu, rudele mele, prietenii si cunostintele mele (sute de persoane) vom adresa un memoriu Guvernului Romaniei, in care ne vom exprima dreptul legitim-democratic de a REFUZA construirea autostrazii Iasi – Tg Mures. Avem dreptul legitim-democratic sa spunem: „NU, multumim!”

 • Vrajeli PSD-iste, vedeti ca documentatia este terminata in trimestrul III din 2020 adica exact in anul cand sunt alegeri ca sa-i mai prosteasca pe Moldoveni numai ca de data asta nu o sa reuseasca sa faca acest lucru daca efectiv nu este inceput si se lucreaza la primul km de autostrada.
  O sa fie jena mare pentru PSD in 2020 la alegeri daca autostrada va fi iar numai pe hartie.
  O sa le-o traga moldovenii de o sa le mearga fulgii si or sa aiba soarta PNTCD-ului

  • Prometheu = OANA VASILIU de la #rezist Iasi !!! ATENTIE: actrita-veninoasa OANA VASILIU posteaza zilnic (si cu noaptea in cap) zeci de comentarii cu diferite nume pe website-ul BZI !!!

 • Manipularea ONG-urilor băgate și finanțate de incompetentul primar Chirica și susținute de jegurile de presă Lazescu care a falimentat TVR ori Dan Radu un țepar din Gașca Zdi , au menirea de a creșă diversiuni și a obține ceva profit electoral!!! Trebuie drum expres Iași -PASCANI apoi tot drum expres Tg Neamț -Tg Mureș! Scurt și fără comentarii ! Chirica mai bine ai largi bulevardele și ai face sensuri unice in Iași,ești prea dobitoc pentru politica națională!

  • Dute bai si te culca ca nu stii ce vorbesti, aceasta autostrada ar deschide dezvoltarea Moldovei cea mai populata si saraca regiune a romaniei, dece, deoarece nu sau facut investitii in infrastructura. Daca esti asa destept, de faci afirmatiile ce le faci, observa ca acolo unde sau facut investitii in infrastructura au venit investitori straini si sau dezvoltat localitatile pe unde trec autostrazile.

   • Nu vad care este legatura intre Chirica si aluziile la care faci referire.
    Primarul, ca orice primar responsahil, stie ca dezvoltarea unei regiuni sau a Iasului, in cazul nostru, tine de dezvoltarea infrastructurii in acest caz a construirii acestei autostrazi si cum a fost sef de promotie la facultate are capacitatea intelectuala sa inteleaga wcest lucru.
    Nu acelasi lucru se poate spune despre seful tau Nichita, care te-a pus sa scrii, si care de abia a scos o medie sub 6 la examenul de final de liceu.
    Asa ca mai taci si te culca

    • Poti sa zici si sa scrii orice vrei.
     Eu, rudele mele, prietenii si cunostintele mele (sute de persoane) vom adresa un memoriu Guvernului Romaniei, in care ne vom exprima dreptul legitim-democratic de a REFUZA construirea autostrazii Iasi – Tg Mures. Avem dreptul legitim-democratic sa spunem: „NU, multumim!”

    • Ce vorbești bă labă tristă? Ești consilierul PROSTolea plătit cu 10000 de epuroi din banii samsarilor ??? Ce responsabil e Chirica? Ca a blocat iasul? Ce sef de promoție ? Ia spune ca de 13 ani e repetent la doctorat la Geotehnică,unde profesorii sunt înnebuniți ca trebuie sa treacă loaza ca altfel nu mai primesc lucrări la primărie? Hai sictir !

  • Poti sa zici si sa scrii orice vrei. Eu, rudele mele, prietenii si cunostintele mele (sute de persoane) vom adresa un memoriu Guvernului Romaniei, in care ne vom exprima dreptul legitim-democratic de a REFUZA construirea autostrazii Iasi – Tg Mures. Avem dreptul legitim-democratic sa spunem: „NU, multumim!”

 • Eu, rudele mele, prietenii si cunostintele mele (sute de persoane) vom adresa un memoriu Guvernului Romaniei, in care ne vom exprima dreptul legitim-democratic de a REFUZA construirea autostrazii Iasi – Tg Mures. Avem dreptul legitim-democratic sa spunem: „NU, multumim!”

  • Si din ce ai sa traiesti, din pomeniile PSD-ului si din imprumuturile care le face guvernul ca sa ai tu salariu sau pensie, asta vrei.
   O tara, o regiune se dezvolta prin crearea de noi locuri de munca si in primul rand prin dezvoltarea infrastructurii si nu prin imprumuturi care trebuie sa le dai inapoi de unde le-ai luat, dar cu dobanda.
   Iesi in fata si declinati identitatea ca sa te ia generatia tanara la suturi pentru ca vrei sa le iei dreptul de a trai in tara lor, vita incaltata ce esti.

 • Pentru ce ne trebuie autostrada ? Sa profite Nichipercea de Chirica și golanii de presă Lazescu faliment ori Dan Radu Țeparul ? Aceste OMG -URI de kkat să vadă ce face incompetentul de Chirica cu traficul din Iași cu afacerile veroase făcute cu rechinii imobiliari tăinuite de procurori sau cu poluare incredibilă ce ne omoară de cancere pe capete! Ce autostradă???? O sa facem un ONG care v-a multă pentru un Iași curat ,nepoluat si necorupt! JOS CORUPȚII CU AUTOSTRADA CARE VOR SA PACALEASCÂ IEȘENII !

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit