Stiri si curiozitati

Doliu pentru Principesa Margareta! Il stia toata Romania

Publicat: 19 nov. 2018
3

Vestea mortii fostului ambasador Mihnea Constantinescu a socat mai multe persoane. Margareta, Principesa Romaniei, a transmis un mesaj de condoleante. Custodele Coroanei Romane, Margareta, a reamintit ca Mihnea Constantinescu a fost un mare sfatuitor al Regelui Mihai.

„Am aflat cu nesfarsita tristete despre disparitia prematura si neasteptata a ambasadorului Mihnea Constantinescu. Pentru douazeci de ani, el a fost un mare sfatuitor al Regelui Mihai si al meu, dar si un prieten de neinlocuit. A inceput, cu multi ani in urma, primele vizite NATO ale tatalui meu, alaturi de Jonathan Eyal, Simina Mezincescu, Mihnea Motoc si Constanta Iorga. A fost unul din cei mai constanti si mai solizi, mai discreti si mai profesionisti membri ai Casei mele.

Regele Mihai a avut profunda simpatie si incredere in Mihnea, pe care l-a decorat cu Ordinul Coroana Romaniei in grad de Comandor, cu Decoratia Regala Nihil Sine Deo si cu Crucea Casei Regale a Romaniei. A fost membru al Consiliului Regal si o respectata personalitate in intreaga noastra familie. Incepand cu 5 decembrie 2017, Mihnea a fost unul dintre cei trei consilieri regali personali ai mei. Mihnea a fost fara intrerupere alaturi de noi, in momente grele si in momente fericite”, a adaugat Majestatea Sa Margareta.

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost un ilustru functionar public al Romaniei de astazi. Putini sunt cei care au servit statul roman cu atata abnegatie si rabdare, cu atata decenta, intr-un sistem caracterizat adesea de contrariul calitatilor lui. Politica externa a tarii noastre ii datoreaza mult, ca si legatura Romaniei cu Republica Moldova. Sistemul guvernamental a avut in Mihnea un stalp de rezistenta. Niciodata excesiv de optimist, niciodata infrant de vesti proaste sau de clipe de deznadejde, Mihnea a plecat la ceruri discret, asa cum a trait, atent sa nu stanjeneasca pe nimeni cu prezenta lui. Principele Radu si cu mine trimitem familiei indoliate gandurile cele mai bune si compasiunea noastra!”, se arata in mesajul Custodelui Coroanei Romane, conform Mediafax.

Adauga un comentariu