Magazin

Lumea a innebunit: doi pepeni au fost vanduti pentru aproape 10.000 de euro

Publicat: 19 mai 2012
1

Oricat de neobisnuit ar fi, exista in Japonia o specie de pepeni, Yubari, care ajunge la preturi fabuloase, potrivit ziare.com.

Astfel, la prima licitatie de anul acesta a recoltei de pepeni s-au inregistrat sume astronomice, daca stai sa te gandesti ca este vorba despre un banal fruct.

Pepenii-vedeta, pentru care s-a platit aproape 20.000 de euro, fac parte dintr-o serie de 110 recoltati si vanduti la licitatie saptamana aceasta. Acestia au fost cumparati de un angrosist de legume si fructe din nordul Japoniei.

Pepenii de Yubari sunt considerati delicatese in Japonia: au miezul portocaliu si cei mai cautati sunt cei cu forma perfect sferica, coaja cu model simetric si codita dreapta.

În pofida pretului mare obtinut de vanzatorul de pepeni, recordul absolut il detine o pereche de pepeni vanduti inainte de criza economica globala, in 2008, cand doi pepeni Yubari s-au vandut pentru 23.600 de euro.

Totusi, pretul extrem de piperat al acestor trufandale nu ar trebui sa ne mire, avand in vedere ca fructele sunt foarte scumpe in Japonia, unde un mar frumos ambalat se vinde cu 10 euro intr-un supermarket, iar 20 de cirese costa si 80 de euro.

Adauga un comentariu