Sport

O suma fabuloasa! 15 milioane de euro pentru Ionut Radu! Romanul revine la Milano, dar asteapta decizia lui Antonio Conte

Publicat: 11 iun. 2019
1

Este oficial, Ionut Radu va fi rascumparat de Internazionale Milano. Desi initial era vorba de 12 milioane de euro, gruparea nerrazzurra va plati celor de la Genoa 15 milioane pentru portarul român care a avut un sezon de exceptie pe Luigi Ferraris. 33 de partide a bifat Radu pentru echipa care a reusit sa ramâna în Serie A dupa un final de sezon tumultuos.

Ionut Radu era deja cel mai scump portar român din istorie, dupa ce Genoa achitase 9 milioane pentru transferul lui de la Milano, dar acum pretul este de 4 ori mai mare decât vânzarea lui Costel Pantilimon la Manchester City, în valoare de 3,8 milioane de euro în 2012. Podiumul este completat de Bogdan Lobont, în schimbul caruia Ajax Amsterdam a platit Rapidului 3 milioane de euro, în anul 2000.

Acum, viitorul lui Ionut Radu depinde de noul antrenor, Antonio Conte, dar si de interesele clubului. Cei de la Gazzetta dello Sport sustin ca portarul nationalei de tineret a României va fi folosit drept moneda de schimb, mai ales ca Ionut Radu nu duce lipsa de oferte, cei mai insistenti fiind cei de la AS Roma, dar si Arsenal, echipa de la care s-a retras Petr Cech. Radu a fost si în vizorul celor de la Lyon, care s-au orientat acum spre un alt român, Ciprian Tatarusanu.  

Portarul vrea neaparat sa continue în Italia, în ciuda ofertelor din alte campionate

Ionut Radu (22 de ani), portarul nationalei de tineret a României, dar si al celor de la Genoa, a precizat, într-un interviu exclusiv acordat pentru Digi Sport, ca ar fi preferat sa mai ramâna un sezon la Genoa.

Goalkeeper-ul, care a fost convocat si de Cosmin Contra la echipa mare, a spus ca metodele de pregatire ale antrenorului cu portarii i-au placut foarte mult, dar mai este un aspect, extrem de important, pentru care nu vrea sa revina în tara.

"Mentalitatea de afara este total diferita fata de cea de aici. În fotbal este o alta educatie sportiva, care, automat, ne este transmisa si noua. Putem ramâne focusati doar pe fotbal si asta conteaza. În plus, vedem mereu la ce nivel sunt jucatorii de acolo, astfel ca si noi suntem ambitionati sa ne dorim sa ajungem ca ei, la nivelul lor", a spus Radu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal".

Românul si-a luat deja adio de la Genoa

Ionut Radu postase deja pe pagina de Instagram un mesaj care poate fi interpretat ca un "adio" fata de Genoa.
"Am sosit la Genoa modest si cu spirit de sacrificiu si am avut norocul sa îmi îndeplinesc visul, acela de a juca în Serie A. Au o echipa si un stadion fantastic, unde greutatile si presiunea m-au ajutat sa ma dezvolt, sa progresez.

Adauga un comentariu