Actualitate

Premierul Viorica Dancila anunta soarta pensiilor. Cati bani vor primi pensionarii in fiecare luna

Publicat: 10 mart. 2018
1

Viorica Dancila, a propus, in discursul de la Congresul PSD, unde candideaza pentru functia de presedinte executiv, 100 de masuri ce vor fi aplicate in acest an. Printre acestea se numara intrarea in vigoare a legilor justitiei, dar si cresterea pensiilor si modificarea curiculei si a programei scolare.

”Infiintarea tribunalelor de achizitii publice. Vreau sa adoptam modelul german. Vom reduce termenul de rezolvare a contestatiilor si termenul de atribuire. Vom adopta legea finantelor publice locale, legea turismului, vom modifica legea redeventelor, legea minelor, legea lobby-ului, legea violentei domestice. Vom introduce dispozitivele electronice de monitorizare pentru ca femeile sa nu mai moara cu ordinele de protectie in bratte. Da, domnule presedinte, anul acesta vrem sa intre in vigoare noile legi ale justitiei. Va intra in vigoare codul administrativ. Infiintarea unui departament de achizitii centralizate, implementarea noului sistem de achizitii publice. 

Vom introduce formularul unic, factura electornica, infiintarea filtrului 2 in vama, extinderea vamilor de la Giurgiu si Constanta. Introducerea indicatorilor de performanta in administratia locala, evaluarea anula, bonusuri. In cazul nerespectarii indicatorilor, contractele vor inceta. O noua lege a adoptilor, modificarea codului muncii. Asigurarea salarilului minim diferentia pe categorii de studii, corelarea zilelor libere cu cel la nivel european.

Va fi adoptat programul de imprumuturi de 40.000 de lei fara dobanda pentru tineri. Vom avea programul pentru programul cu persoanele cu dizabilitati, crearea unui fond de 100 de milioane de lei, vom stimula fiscal activitatea ONG-urilor de profil, vom da amenzi celor care nu respecta legislatia pentru aceste persoane.

Constructia a 50.000 de locuinte pentru seniori. Acordarea unui voucher de 2250 de euro pentru reabilitarea caselor. Vom atrage 450 de milioane de euro. Vom renova 500 de biserici, finalizarea a 893 locuinte, peste 2000 de km de drumuri comunale. Pensia minima 640 de lei, punctul de pensie de 1.100 de lei si legea pensiilor. Pensia minima va fi de 775 lei, iar punctul de pensie 1775 lei, in 2020, adica dublu fata de momentul preluarii guvernarii.

Legea educatiei si modificarea curiculei si a programei scolare. Introducerea de masuri care sa reduca violenta din scoli, infrastructura scolara.In domeniul sanatatii demarea executiei spitalului republican, a 5 spitale regionale, a spitatlului metropolitan Bucuresti.

Vom adoptat legislatia parteneriatului public privat. Vom infiinta o structura ce va implementa proiectele de parteneriat public privat si de ajutor de stat. Fondul National de Dezvlotarea, Fondul Suveran de Investitii sunt pe lista, alaturi de Banca de Dezvoltare. Finalizarea a 92 de camine culturale si a 6 bazine de inot, emisiunea de obligatiuni ”Centenar”. Vrem ca lista cu investitii sa se definitiveze la 1 decembrie pentru banii ce vor fi alocati pentru cultura in urmatorii 7 ani.”, a declarat Viorica Dancila.

Comentarii
Adauga un comentariu