News Flash:

Sfaturi pentru cumparaturile de Paste

11 Aprilie 2009
684 Vizualizari | 0 Comentarii
Afisat la 14:05

Romanii sunt mai prudenti cu cheltuielile pentru masa de Paste, iar cei mai multi se orienteaza catre alimente mai ieftine. Inspectorii sanitar-veterinari recomanda cumparatorilor sa fie atenti la ce pun in cos si ofera cateva sfaturi pentru a avea un Paste fara probleme ce tin de siguranta alimentara.

Primul sfat: cumparati produse traditionale numai din locuri autorizate! Daca vreti sa cumparati carne de miel, verificati la vanzator daca acesta are un certificat de sanatate veterinara si daca pe carne exista stampila care atesta controlul animalului.

Nu cumparati carne sacrificata in gospodarii! Aceasta este destinata doar consumului propriu. De asemenea, inspectorii sanitari-veterinari atrag atentia sa nu cumparati carne daca aceasta este expusa intr-un loc cu temperaturi ridicate.

Cand luati oua, verificati daca au data pe ele. Si la produsele din lapte trebuie sa tineti cont de anumite lucruri. Trebuie sa fie etichetate si sa contina informatii despre identitatea producatorului si data producerii. Cozonacii, produsele de panificatie, legumele de sezon trebuie cumparate, de asemenea, din locuri amenajate si autorizate. Nu in ultimul rand, inspectorii sanitar-veterinari va sfatuiesc sa evitati magazinele mici care au expuse, in acelasi loc, atat marfuri alimentare, cat si nealimentare.
Sursa: Realitatea TV
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014479 (s)