Actualitate

Alerta pentru cei care vor sa cumpere o masina second-hand! Anuntul facut de ANAF

Publicat: 13 sept. 2018

Se trage un puternic semnal de alarma! Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul ANAF atrage atentia asupra ofertelor de vanzare a autovehiculelor de ocazie neinmatriculate, care provin din alte state ale Uniunii Europene.

Astfel, pentru a nu fi implicat intr-o inselaciune se recomanda evitarea platii in numerar. De asemenea, cumparatorul ar trebui:

1. sa solicite toate documentele care atesta transferul dreptului de proprietate asupra autoturismului;

2. sa verifice daca pretul initial de pe factura de achizitie din statul membru de origine este mai mic decat pretul final solicitat de vanzator. Daca TVA (Mwst/WATT/BTW/IVA) de pe factura initiala este 0, pretul de pe factura emisa de firma romaneasca revanzatoare trebuie sa includa TVA (19%), cu exceptia precizarii direct pe factura* a aplicarii regimului de TVA la marja de profit;

3. sa se asigure ca firma vanzatoare are cod romanesc de identificare fiscala, daca se emite factura fiscala pentru un autoturism vandut de pe teritoriul Romaniei (parc auto, targ, website-uri de anunturi etc).

In cazurile de frauda cu TVA, trebuie stiut ca proprietarii unor autoturisme cumparate cu evitarea platii TVA vor furniza institutiei, care instrumenteaza dosarul fraudei, explicatii detaliate atat despre tranzactie, cat si despre gradul de cunoastere al situatiei, conform jurisprudentei legislatiei europene in materie.

In perioada 2018-2020 Romania coordoneaza grupul EUROFISC 2 organizat la nivelul UE, care are ca obiect combaterea fraudei in domeniul autoturismelor, ambarcatiunilor si avioanelor. In cadrul grupului inspectorii DGAF primesc si analizeaza periodic date referitoare la acest fenomen.

In urmatoarea perioada se vor intensifica controalele asupra transporturilor de autovehicule second-hand si vor fi verificate in amanunt toate documentele de provenienta. Orice neconformitate va atrage retinerea autovehiculelor si chiar confiscarea acestora de catre inspectorii DGAF, pana la solutionarea cazului. De asemenea, vor fi verificate tranzactiile aferente in numerar, conform prevederilor Legii nr. 70/2016 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar.loading...

Comentarii
 • ANAF-ul sa ne ” soga pola” in frunte cu statul roman. Am slujit cu darjenie acesti infractori 10 ani i-am aparat chiar cu pretul vietii si nu au facut nimic pentru mine!!!! Am facut credit pentru masina la care bineinteles am platit taxa de inmatriculare chiar daca aceasta era noua, am platit sume astronomice pe impozite rca si alte rahaturi impuse de stat iar cand am intrat in imposibilitate de plata infractorii nu au facut decat sa imi dea in cap si mai tare. Acum muncesc prin straini bat zeci de mii de km lunar si voi face tot posibilul sa evit taxele aberante ale infractorilor din asa zisul guvern roman. #rezist

 • Vă putem ajuta cu un împrumut autentic pentru a vă satisface nevoile.
  Aveți nevoie de un împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă?
  Aveți nevoie de un împrumut urgent astăzi? Nu există cecuri de credit

  * Aprobare împrumut în 60 de mii!
  * TRANSFERUL ZILELOR GARANTATE!
  * Rata de omologare de 100%!
  * Rata dobânzii scăzute la 2%!

  Contactați-ne pentru mai multe informații despre oferta de împrumut și vă vom rezolva
  problema financiara. contactați-ne prin e-mail:

  charitykings2@*****.com

Adauga un comentariu