News Flash:

Iesenii se fac intreprinzatori

19 Iunie 2007
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
Maria Taran
• Doar 12 mii de societati comerciale sustin economia judetului Iasi, din totalul de 19 mii de firme active • Firmele in lichidare si dizolvare au datorii de 3 mii miliarde lei (300 milioane RON) la stat • Numarul noilor afaceri infiintate in Iasi a crescut in primele cinci luni ale anului 2007 cu peste 3.200, fata de primele cinci luni din 2006
Numarul societatilor comerciale cu raspundere limitata (SRL), infiintate in Iasi, a crescut in primele cinci luni ale anului cu peste 3.200, fata de primele cinci luni din 2006. Economia judetului este sustinuta in schimb doar de 12 mii de societati comerciale, viabile. Din informatiile prezentate de contribuabili prin situatiile financiare anuale depuse la organele fiscale rezulta ca economia judetului Iasi este sustinuta de un mediu de afaceri reprezentat doar de aproximativ 19 mii societati comerciale active, a caror cifra de afaceri este de circa 9 miliarde RON (2,8 miliarde Euro). Insa din acestea, 7.000 au capitaluri proprii negative, aspect care arata ca pierderile inregistrate de acestea depasesc capitalurile si rezervele existente, iar activele totale nu pot acoperi datoriile curente. "La nivelul judetului Iasi sunt viabile circa 12.000 societati comerciale . Totodata, din totalul societatilor comerciale inregistrate la nivelul judetului, circa 8.000 nu indeplinesc conditiile legale de functionare, deoarece nu si-au majorat capitalul social, altele nu si-au preschimbat certificatul de inmatriculare sau nu indeplinesc conditiile legale de functionare, iar unele nu au evidenta financiar contabila care sa fi fost prezentata organelor fiscale", a sustinut Maria Taran, purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene Iasi. Toti acesti contribuabili inregistreaza datorii de peste 3.000 miliarde lei (300 milioane RON) la bugetul de stat. Daca avem in vedere domeniile de activitate, ponderea cea mai mare a firmelor din judetul Iasi o ocupa comertul cu ridicata si cu amanuntul, care detin 46 la suta din cifra de afaceri a judetului, urmata de activitatea industriala cu 27 la suta, constructiile cu 10 la suta, in timp ce tranzactiile imobiliare, inchirierile si prestarile de servicii detin doar 7 la suta din cifra de afaceri din judetul Iasi. In ceea ce priveste eficienta activitatii desfasurate rezulta ca cel mai mare profit s-a inregistrat in domeniul tranzactiilor imobiliare, inchirieri si prestari servicii, urmate de activitatile de comert, constructii si intermedieri financiare. Profitul firmelor iesene nu este de loc de neglijat. In anul 2007, primele cinci luni, comparativ cu perioada similara din 2006, au fost inregistrati cu 2.203 mai multi platitori de TVA. Numarul platitorilor de impozit pe profit in 2007 a crescut cu 4.037 fata de 2006, tot primele cinci luni, ca perioada de comparatie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 22 queries | Mysql time :0.024990 (s)