Secretele istoriei

Jack Byrne, soldatul care pur si simplu refuza sa moara!

Publicat: 15 ian. 2014
Jack Byrne a fost impuscat de trei ori, injunghiat cu baioneta si trimis intr-un lagar. Din toate aceste incercari, sergentul britanic Jack Byrne a reusit sa scape cu viata si de fiecare data, s-a intors sa lupte impotriva nazistilor, in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Povestea sa uluitoare a iesit la iveala abia acum, dupa ce medaliile obtinute de norocosul militar au fost scoase la licitatie.

Vezi si Adolf Hitler a ajutat aliatii spre sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial  
Injunghiat cu o baioneta in timpul unei batalii desfasurate in Franta, Jack Byrne a fost crezut mort, inainte sa fie salvat si trimis acasa, in Anglia. Ulterior, a fost impuscat in fata, de la mica distanta, de catre un ofiter german, dupa ce ratacise cinci zile prin deserturile din Libia, cu foarte putina apa la el. Miraculos, glontul i-a atins doar obrazul si nasul.
Nici macar un lagar din Germania nu l-a putut ucide pe bravul soldat britanic, care a evadat acolo tarandu-se prin conducta unei toalete.
In Ziua-Z a debarcarii din Normandia, Byrne a privit cum unul dintre cei mai buni prieteni ai sai este omorat chiar in fata sa, iar un alt camarad i-a salvat viata, omorandu-l pe soldatul german care se pregatea sa-l impuste. Atunci, n-a scapat insa fara sa fie impuscat in picior.
Vezi si Dezvaluiri uimitoare ale primului agent dublu britanic si nazist

Dupa terminarea celul de-al Doilea Razboi Mondial, eroul a devenit politist-militar, iar in timpul unei interventii a fost impuscat in stomac, insa a supravietuit si de aceasta data.

Retras din Politia Militara, Jack Byrne s-a casatorit si a avut trei fete. Moartea si-a luat tributul abia in 2007, cand barbatul avea venerabila varsta de 85 de ani.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit