Eveniment-Social

Sara Braunstein rupe o bucata din bazar

Publicat: 18 oct. 2007
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:87068;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• Negocierile dintre primarie si Sara Braunstein, mostenitoarea a 880 metri patrati din incinta bazarului, au esuat • Primaria a oferit o chirie de 880 Euro lunar, dar detinatoarea terenului a cerut de trei ori mai mult

Reprezentantii primariei nu au ajuns la un acord cu Sara Braunstein, mostenitoare a 880 metri patrati din suprafata bazarului. „Negocierea cu mostenitoarea terenului din incinta bazarului cred ca a esuat. Noi am oferit un pret maxim de un Euro pe metru patrat lunar, iar ea a cerut trei Euro. Pretul a fost stabilit de catre comisia de negociere special infiintata pentru acest lucru de catre Consiliul Local”, a declarat viceprimarul Constantin Adascalitei. Acesta a adaugat ca din cei 880 metri patrati detinuti de catre Sara Braunstein, doar jumatate sunt ocupati de tarabe. Anual, municipalitatea incaseaza circa 700.000 RON (210.000 Euro – n.r.) din activitatile desfasurate in aceasta unitate.

„Daca nu va accepta, probabil ne va soma sa evacuam zona, ceea ce ar duce la restrangerea activitatii din bazar. Problema este insa a dumneaei, pentru ca spatiul nu are decat un singur acces, spre strada Nicolae Iorga, si probabil ne va cere un drum de servitute. Nici de construit nu este posibil in acea zona, pentru ca podul este aproape”, a mai declarat Adascalitei. In urma cu o jumatate de an, instanta de judecata a hotarat, in urma unei cereri de retrocedare, ca Sara Braunstein sa primeasca aproape o mie de metri patrati in actualul spatiu al bazarului. Procesul a inceput in anul 2005 si s-a finalizat la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei. Partea care a fost retrocedata se afla inspre Piata Nicolina. Bazarul are o suprafata de aproximativ 12.265 metri patrati, iar in incinta sa isi desfasoara activitatea 45 de agenti economici. De la 1 ianuarie 2008, primaria va muta bazarul si talciocul in locul fostei baze hipice din cartierul CUG.

Adauga un comentariu