Economic Local

Taxa auto, amanata – Vezi pana cand

Publicat: 23 oct. 2012

Legea referitoare la suspendarea platii taxei de poluare pentru autovehiculele mai vechi de 2007, promulgata de Basescu

Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, Legea de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului care suspenda pana la 1 ianuarie 2013 plata taxei de poluare pentru autovehiculele mai vechi de 2007.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Basescu a semnat marti decretul  pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2012 pentru suspendarea aplicarii unor dispozitii ale Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum si pentru restituirea taxei achitate in conformitate cu prevederile articolul 4 alin. (2) din lege si decretul privind promulgarea Legii pentru respingerea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 118/2010 privind modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.

In luna februarie, Guvernul de la acea data anunta ca taxa auto pentru vehiculele inmatriculate inainte de 2007 a fost suspendata din cauza reactiilor primite din piata.

La finele lunii ianuarie a acestui an, Executivul a aprobat ordonanta de urgenta pentru suspendarea aplicarii prevederilor din Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule inmatriculate in Romania inainte de anul 2007. Suspendarea este valabila pana pe 31 decembrie 2012, inclusiv.

Pe de alta parte, contribuabilii care au achitat deja taxa pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 pot solicita restituirea acesteia, la organul fiscal competent, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.

In luna august, premierul Victor Ponta spunea ca statul are de platit cetatenilor 400 de milioane de euro incasati ilegal de Guvern anul trecut din taxa de poluare auto.

Sursa: antena3.roloading...

Adauga un comentariu