Eveniment-Social

Tragedie in doua familii din Iasi! Un barbat a murit in spital, iar altul este in stare extrem de grava! Totul in urma a doua accidente stupide

Publicat: 19 sept. 2019
1

Un barbat in varsta de 56 de ani s-a stins la doar cateva zile dupa ce a fost internat in spital @ Arsurile si o insuficienta respiratorie severa l-au adus la capatul puterilor @ Medicii ieseni au facut eforturi uriase pentru a-l salva @ Se pare ca nici macar un transfer in strainatate nu l-ar fi putut ajuta pe barbat @ Intre timp, un batran se zbate intre viata si moarte, dupa un accident cumplit @ Si acesta s-a ales cu arsuri grave si cu o intoxicatie severa @ Prognosticul in cazul acestuia este rezervat

Un barbat in varsta de 56 de ani, care era internat de mai mult de o saptamana la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi, cu arsuri pe 50 la suta din suprafata corpului, a decedat, in ciuda eforturilor facute de cadrele medicale. Barbatul s-a ales cu arsuri grave dupa ce a fost surprins de flacari, in timp ce umplea un cazan cu diluant. Atunci, o scanteie a fost de ajuns pentru ca barbatul sa ajunga pe patul de moarte. Chiar daca initial s-a solicitat un transfer al barbatului, la Bucuresti nu erau locuri disponibile. Cu toate acestea, medicii sustin ca decizia corecta a fost ca barbatul sa fie ingrijit in Iasi, la Spitalul "Sf. Spiridon". In cele din urma, dupa mai multe zile de lupta, barbatul a fost rapus de complicatii.

"Din pacate, barbatul in varsta de 56 de ani care era internat la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iasi, la Chirurgie Plastica, la Anestezie si Terapie Intensiva, a decedat, pe data de 17 septembrie. In urma arsurilor suferite, barbatul a dezvoltat o complicatie la nivelul plamanilor, fiind vorba despre detresa respiratorie acuta. Este o forma de insuficienta respiratorie severa, care apare in urma arsurilor. Totul a pornit de la arsurile pe care le-a suferit pacientul. Chiar daca pacientul era transferat in strainatate, acolo nu se putea face nimic in plus fata de eforturile care s-au facut in Iasi, pentru ca, din punct de vedere a suportului ventilator, dotarile sunt aceleasi peste tot in Europa", precizeaza dr. Ovidiu Popa, purtator de cuvant al Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi.

Sindromul de detresa respiratorie acuta este o conditie pulmonara caracterizata prin niveluri scazute de oxigen in sange. Astfel, aceasta poate pune in pericol viata pacientului, mai ales daca intervin si alte complicatii de sanatate. Starea pacientului se poate agrava rapid, intrucat organele vitale ale corpului, cum ar fi rinichii si creierul, au nevoie de sange bogat in oxigen pentru a functiona corect.

De multe ori, acest sindrom apare la persoanele care sunt foarte bolnave sau care au suferit leziuni majore, cum este si cazul barbatului in varsta de 56 de ani. Totodata, de mentionat este ca cei care dezvolta aceasta problema de sanatate se afla, de cele mai multe ori, internati in spital.

Vezi si: Se cauta donatori de sange! Iesenii sunt asteptati la Centrul de Transfuzii

Un alt barbat se zbate intre viata si moarte

Un alt barbat, in varsta de 75 de ani, se zbate intre viata si moarte la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi. Acesta a ajuns de urgenta la spital dupa explozia unui cazan de tuica. Totodata, in urma exploziei, locuinta in care acesta se afla a luat foc.

Conform cadrelor medicale, barbatul a suferit o intoxicatie puternica cu monoxid de carbon, chiar inainte ca explozia cazanului sa aiba loc. Si in cazul acestui pacient, un eventual transfer ar fi cel mai probabil imposibil de realizat, intrucat pacientul prezinta mai multe complicatii grave de sanatate.

"Barbatul in varsta de 75 de ani a ajuns la spital dupa explozia unui cazan de tuica, in urma careia a izbucnit si un incendiu la locuinta acestuia. Starea acestuia, din punct de vedere neurologic, nu este prea buna. Pacientul a fost intoxicat cu monoxid de carbon inainte de a exploda cazanul respectiv si sa ia foc incinta in care se afla acesta. Pacientul este internat la Terapie Intensiva, fiind in stare grava din punct de vedere neurologic. Din punct de vedere al arsurilor, nu aceasta este principala problema a pacientului. Cu toate acestea, cadrele medicale fac reale eforturi si spera intr-o evolutie buna a pacientului", adauga dr. Ovidiu Popa.

Adauga un comentariu