Actualitate

A murit un cunoscut profesor din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” – FOTO

Publicat: 22 mai 2017
1
Zi de doliu pentru Facultatea de Chimie din Iasi. In data de 21 mai, a incetat din viata, la varsta de 49 ani, conf.dr. Adrian Birzu, fost Cancelar al Facultatii de Chimie, un bun coleg si respectat membru al corpului profesoral.

Conf.dr. Adrian Birzu s-a nascut la Hirlau in 13 august 1968.

Cursurile scolii primare si gimnaziale le-a urmat la Scoala de Aplicatie, respectiv Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, iar cele liceale (1982-1986) la Liceul National din Iasi. A urmat cursurile Facultatii de Fizica din cadrul UniversitatiiAlexandru Ioan Cuza” din Iasi in perioada 1987-1992 si ale Facultatii de Chimie, din cadrul aceleiasi universitati, intre anii 1993-1996. In anul 2000 a sustinut teza de doctorat in domeniul Chimie, specializarea Chimie fizica. Ocupa prin concurs in 1993, la Facultatea de Chimie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, o pozitie de asistent universitar pana in anul 1998, de lector universitar pana in 2004 dupa care, in urma concursului, conferentiar universitar. Pregatirea universitara a imbunatatit-o prin stagii, burse sau specializari postuniversitare in institute, universitati, centre de cercetare si laboratoare din Germania, Missouri (US) si Ungaria. A fost invitat ca cercetator la St. Louis University, Missouri (US); China University of Mining and Tehnology, Xuzhou, China; a beneficiat de burse ale Fundatiei Humboldt. In acelasi timp a pregatit elevii din lotul national pentru olimpiadele de Chimie cu care a obtinut numeroase premii si distinctii. In perioada 2010-2014 a fost Cancelar al Facultatii de Chimie.

In decursul activitatii academice Conf.dr. Adrian Birzu a coordonat, in calitate de director sau responsabil, 2 granturi de cercetare si a facut parte din echipa de cercetare la alte 8, a fost coordonator stiintific la numeroase lucrari de licenta, disertatie sau lucrari metodico-stiintifice pentru obtinerea gradului I in invatamant. A fost autor la 6 carti si cursuri universitare, la peste 35 articole stiintifice si a participat la mai mult de 55 manifestari stiintifice din tara si din strainatate. De asemenea, a fost referent stiintific la 6 reviste de specialitate. Studentii facultatii au cunoscut calitatea de dascal a d-lui Adrian Birzu la cursurile, laboratoarele si seminariile de Chimie fizica, Cinetica chimica, Dinamica neliniara, Cinetica enzimatica, discipline si domenii la a caror dezvoltare si diversificare, prin intreaga sa activitate didactica si stiintifica, si-a adus aportul.

Cei care doresc sa aduca un ultim omagiu celui care a fost un bun coleg si un profesor respectat pot sa o faca la Capela Bisericii Buna Vestire. Inmormantarea va avea loc la Cimitirul Buna Vestire, miercuri 24 mai 2017, la ora 11.00.

Prin incetarea din viata a Conf.dr. Adrian Birzu, Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi pierde un cadru didactic de nadejde si un bun cercetator. 

Sursa: chem.uaic.ro

Comentarii
  • Tov cristoiu ,sunteți de un tupeu si o obrăznicie nemaiîntâlnită !,!!!!!!!! Sa va fie Rusine! Ordin de la ,,băieți” aveți dvs,securiist dovedit !!!!!!!! Cum Îndrăzniți sa va adresați in acest mod impardonabil dlui Președinte?

  • Dumnezeu sa-l aibă la loc cu lumina veșnică.
    Este trist ca mor romanii din ce în ce mai tineri.
    Concluzia este ca munca dăunează grav sănătății chiar scurtează viata.
    Are dreptate președintele Donald Trump când compara omul cu o baterie care se descarca.

Adauga un comentariu