Local

Mare atentie! CFR Calatori recomanda studentilor sa evite aceste rute 

Publicat: 10 mai 2019
1

CFR Calatori a anuntat acum cateva zile ca va pune trenuri mai lungi intre 31 mai si 2 iunie in zonele vizitate de Papa Francisc, iar compania recomanda studentilor ”sa evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din orasele respective” (Cluj si Iasi). Reamintim ca studentii au gratuitate pe trenurile CFR, iar o cincime dintre biletele emise anul trecut au fost pentru studenti. Marea problema este ca CFR foloseste zilnic 800 de vagoane, desi ar avea nevoie de cel putin 350 in plus.

Concluzia este ca intre vineri 31 mai si duminica 2 iunie va fi mare nebunie pe calea ferata, mai ales ca nu doar va fi week-end, ci va fi si Ziua Copilului si multa lume se va deplasa. Este de asteptat ca trenurile care nu acopera destinatiile de mai jos sa fie si mai scurte decat de obicei.

Ce spune CFR

CFR Calatori informeaza ca, in perioada calatoriei apostolice a Papei Francisc in Romania dintre 31 mai si 2 iunie 2019, va avea in circulatie capacitatea maxima de transport, tehnic disponibila, pentru asigurarea mobilitatii cetatenilor, astfel:

Vineri, 31 mai, spre/dinspre:

Bucuresti

Sambata, 1 iunie, pe rutele:

  • · Brasov – Miercurea Ciuc
  • · Miercurea Ciuc – Adjud
  • · Miercurea Ciuc – Cluj Napoca
  • · Iasi – Bacau
  • · Iasi – Pascani
  • · Iasi – Vaslui

Duminica, 2 iunie, pe rutele:

  • · Blaj – Sighisoara – Brasov
  • · Blaj – Alba Iulia

Evenimentele religioase din perioada 31 mai – 1 iunie 2019 vor genera varfuri de trafic semnificative in circulatia trenurilor, iar pentru evitarea supra-aglomerarii, ii rugam pe toti pasagerii sa isi programeze din timp calatoria catre zonele de desfasurare a manifestarilor, sa foloseasca toate trenurile puse la dispozitie de CFR Calatori si sa isi cumpere cu anticipatie legitimatiile de calatorie utilizand toate canalele de distributie.

Avand in vedere ca dintre orasele vizitate de Suveranul Pontif, doua sunt si importante centre universitare, CFR Calatori face un apel la studentii care beneficiaza de calatorii gratuite pe calea ferata sa isi programeze calatoriile astfel incat sa evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din orasele respective.

Totodata, pentru a preintimpina aglomeratia de la casele de bilete din gari si agentii de voiaj CFR, recomandam cumpararea cu ANTICIPATIE si ONLINE de pe www.cfrcalator.ro si de la automatele de vanzare bilete din statiile de cale ferata.

CFR Calatori informeaza ca, in zilele evenimentelor, toate trenurile Regio suplimentare care vor deservi localitatile Miercurea Ciuc (1 iunie), Iasi (1 iunie) si Blaj (2 iunie) vor avea regim de rezervare a locurilor, pentru asigurarea unui transport in conditii optime.

Pentru data de 31 mai, CFR Calatori a luat masuri de suplimentare la capacitate maxima a trenurilor cu sosire/plecare in/din toate statiile din Bucuresti: Gara de Nord, Gara Basarab si Gara Obor.

Adauga un comentariu