National

Romania risca excluderea de la Eurovision. Vezi motivul

Publicat: 24 feb. 2014
1
Romania risca sa fie exclusa de la Eurovision, cu toate ca a confirmat participarea inca din luna noiembrie 2013. La aceasta situatie neplacuta s-ar putea ajunge deoarece TVR  nu a achitat catre EBU taxa de 130.000 de euro. Liana Stanciu, seful Delegatiei TVR la Eurovision 2014 a confirmat ca Televiziunea Romana nu a achitat taxa de participare.
„Nu stiu exact care este bugetul, dar stiu ca taxa de participare este de 130.000 de euro, care nu s-a platit. Aia trebuie platita. Am anuntat ca mergem si ca niste oameni de onoare ce suntem, o sa mergem. Mai mult nu stiu”, a declarat Liana Stanciu.

Citeste si TVR cumpara 140 de masini, prin BCR. Cati bani va PLATI pentru ele

Chiar daca are probleme financiare, TVR ar avea de unde sa achite taxa de participare de 130.000 de euro. Plata insa nu se poate face, intrucat TVR nu are in acest moment Consiliu de Administratie. Data fiind suma, actuala conducere interimara a TVR nu poate aproba un astfel de plafon. Aceasta atributie revine CA, desfiintat din 10 decembrie 2013, cand Parlamentul a respins raportul de activitate al SRTV, automat CA-ul fiind demis.

Finala Selectiei Nationale Eurovision Romania 2014 va avea loc pe 1 martie la Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov. Prima semifinala internationala va avea loc la Copenhaga pe 6 mai, a doua pe 8 mai, iar finala pe 10 mai 2014. Astfel, cu derogare de la EBU, TVR mai are la dispozitie maximum doua de zile pentru a achita taxa de participare, potrivit romaniatv.net.
Adauga un comentariu