News Flash:

Se "poarta" carnea de cal

27 Septembrie 2000
879 Vizualizari | 0 Comentarii
In ultimele luni, inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare Iasi au confiscat cantitati uriase de carne de cal, fara acte veterinare si de multe ori chiar fara certificat de provenienta, care se "prezenta" in mai multe forme. Si cai vii, pentru sacrificat, si cai in carcasa sau, pur si simplu, deja facuti "fleici". Inspectorii nu au gasit o explicatie la aceasta situatie si au crezut ca este vorba de niste traficanti care furnizau carne crescatorilor de caini sau alte animale carnivore. "Am confiscat numai intr-o zi - alaturi de vreo 450 kg de pulpe - nu mai putin de 200 kg de carne de cal, preparata si aranjata intr-un mod care ne-a atras atentia. Era prea frumos xfacutax si ne-am gandit ca ar trebui sa verificam ce urma sa se intample cu ea", a spus, in urma cu cateva zile, directorul Directiei Sanitar-Veterinare, Gheorghe Duminica.
In cele din urma, s-a aflat ca pe piata exista carne de cal la pretul de 25.000 de lei/kg (cal I, fara os). Un cal pentru sacrificat costa un milion de lei, asa incat afacerea este destul de buna, cu exceptia faptului ca trebuie sa intri in reteaua care o vinde la cetateni. Oamenii care o cumpara afirma ca aceasta carne este foarte buna, ceva intre carnea de vitel si vanat. "Mancam de mult timp carne de cal, facem chiar si friptura, frigarui, iar din oase iese un bors foarte bun. Nu am patit nimic niciodata si nu intelegem de ce nu se considera ceva normal. E si mult mai ieftina si chiar mai buna decat fleica de vreo 100.000 kila", a declarat, ieri, un iesean care impreuna cu familia cumpara in mod curent carne de cal. (C.C.)
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015652 (s)

loading...