Actualitate

Smecher politic, hot de terenuri (GALERIE FOTO)

Publicat: 03 sept. 2009
1

• Un fost consilier local in mandatul trecut se crede stapanul terenurilor aflate in domeniul public al municipalitatii • A ocupat abuziv in jur de cinci sute metri patrati pe str. Cismeaua lui Butuc, in zona str. Pacurari, ce valoreaza peste o suta mii Euro • Membru PD-L, Aurel Busoi s-a apucat sa consolideze zona de versanti fara sa aiba autorizatie • A interzis accesul reporterilor BUNA ZIUA IASI pe domeniul public, fiind sustinut de alte doua persoane • „Nu vreau. Uite asa. Incercati sa faceti poza din alta parte. Ca e public, nu-i public, nu vreau”, a spus Busoi • Recunoaste ca deja a primit mai multe amenzi • Membrul PD-L crede ca domeniul public este propice pentru organizarea de gratare si neaga ca ar vrea sa ridice o locuinta • Inspectorii primariei vor lua toate masurile necesare pentru a corija comportamentul fostului consilier • „Fostului consilier i-am dat amenzi. Am primit o sesizare si am verificat toata zona. In momentul in care l-am descoperit, a recunoscut fapta. Este clar ca acel teren se afla in domeniul public. O saptamana am umblat dupa aceasta zona, era foarte bine ascunsa. El a facut un zid de sprijin fara sa aiba autorizatie. I-am dat si sistare de lucrari, urmand ca maine (astazi – n.r) sa verificam inca o data zona pentru a vedea daca nu au fost continuate lucrarile”, a explicat Ionica Ciobanu

Membru PD-L si fost consilier local in mandatul 2004 -2008, Aurel Busoi a reusit sa ocupe in mod abuziv un teren de aproape cinci sute metri patrati intr-o zona centrala, dar ferita de ochii autoritatilor. Respectivul teren se afla in domeniul public al municipalitatii. Busoi se ocupa de ceea ce inseamna administrarea unor bunuri ce apartin socrului Mihai Bereanu, adica doua garaje situate pe str. Cismeaua lui Butuc la intersectie cu str. Florilor. Terenul ocupat se afla chiar in apropierea acestor garaje. Distanta dintre cele doua strazi si bulevardul Independentei este foarte mica, reprezentand un amplasament excelent pentru ridicarea unei case sau pentru amenajarea unei terase. Zis si facut. Din cauza ca este o zona de versanti, membrul PD-L s-a apucat sa consolideze versantul din zona garajelor. Acesta sustine ca nu a mai asteptat interventia primariei si a executat lucrari din fonduri proprii. Numai ca respectiva consolidare a versantului a fost executata pe domeniul public si fara autorizatie emisa de municipalitate. Mai mult, acesta a imprejmuit terenul din jurul garajelor ca si cum ar fi un teren proprietate privata. Prezenti la fata locului, reporterii BUNA ZIUA IASI nu au fost lasati sa vada lucrarile de consolidare, chiar daca acestea erau executate pe domeniul public, unde orice cetatean are acces. „Nu vreau. Uite asa. Incercati sa faceti poza din alta parte. Ca e public, nu-i public, nu vreau”, a spus Busoi, in timp ce in interiorul curtii se aflau inca doua persoane care nu permiteau accesul. Luat la intrebari cu privire la modul in care a fost executata lucrarea, fostul consilier a recunoscut ca nu are autorizatie si chiar a primit amenda de la inspectorii primariei. „Am intarit versantul din banii mei pentru ca nu se mai putea, venea pamantul la vale. Vreau sa fie liniste aici si sa nu fie probleme. Socrul meu este bolnav. Au venit de la primarie si m-au amendat. Dar ce puteam sa fac, sa astept sa consolideze ei acest versant? Acolo este si un camin de apa care colecteaza apa din versant. Nu mai stiu cat m-a costat pana acum. Si ce are poarta? Poarta asta este de zeci de ani aici. Oricum, vreau sa intru in legalitate”, a mai spus Busoi, care vrea sa ofere conditii optime langa cele doua garaje ale socrului. Totodata, acesta a negat ca ar intentiona sa-si ridice o casa pe domeniul public. Situatia este simpla in aceste cazuri. Daca o persoana vrea sa ridice o constructie pe domeniul public, incepe executia, primeste amenda si o contesta, procesul legislativ fiind destul de lung si anevoios. In cel mai fericit caz, terenul poate fi concesionat in urma unei licitatii, dar doar dupa ce se verifica utilitatea publica.

Chilipir de 125 mii Euro

Conform expertilor imobiliari, suprafata de teren ocupata abuziv de fostul consilier valoreaza in acest moment in jur de 125 mii Euro. Chiar daca nu are acte pe acest teren, Busoi crede ca se poate bucura in liniste de un teren care se afla strict in proprietatea primariei. Membrul PD-L sustine ca ar avea conditii oprime pentru organizarea unui gratar impreuna cu prietenii, chiar pe domeniul public. „Acolo se poate sta si la un gratar. Care ar fi problema?”, a subliniat Aurel Busoi.

Edilii au sarit in sus

Pana si reprezentantii primariei au descoperit cu greu aceasta situatie din cauza ca respectivul amplasament este foarte bine ascuns. Ba mai mult, nici garajele nu se aflau intr-o evidenta recenta a primariei. Inspectorii Serviciului Control Urbanism au efectuat o serie de controale care s-au lasat cu amenzi in valoare de opt mii lei si cu somatie de sistare a lucrarilor. „Fostului consilier i-am dat amenzi. Am primit o sesizare si am verificat toata zona. In momentul in care l-am descoperit a recunoscut fapta. Este clar ca acel teren se afla in domeniul public. O saptamana am umblat dupa aceasta zona, era foarte bine ascunsa. El a facut un zid de sprijin fara sa aiba autorizatie. I-am dat si sistare de lucrari, urmand ca maine (astazi – n.r) sa verificam inca o data zona pentru a vedea daca nu au fost continuate lucrarile”, a explicat Ionica Ciobanu, sef Serviciu Control Urbanism.

Gardurile vor fi demolate

Edilii au precizat ca in nici un caz zona respectiva nu poate fi imprejmuita si ca gardurile vor fi demolate in cel mai scurt timp. „Nu poate fi imprejmuit domeniul public de catre oricine. Cu siguranta ca acele garduri o sa dispara”, promite Ionica Ciobanu. Totodata, si inspectorii de la Biroul Versanti si Monumente au identificat probleme in ceea ce priveste executia de sustinere a versantilor. Dupa o serie de consultari, inspectorii din primarie vor trage concluziile cu privire la masurile care se impun impotriva membrului PD-L, Aurel Busoi.

Comentarii
 • „A ocupat abuziv in jur de cinci sute metri patrati pe str. Cismeaua lui Butuc, in zona str. Pacurari, ce valoreaza peste o suta mii Euro”. Eu il stiu pe om si mai stiu ca proprietatea apartine socrului sau si in nici un caz nu a ocupat abuziv acea parcela. Asadar nu aveti in totalitate dreptate, mai informati-va, altadata.

 • Normal ca edilii au ripostat ca doar sunt din tabara cealalta si cand apare o problema in tabara PD-L imediat se face scandal, dar cand sunt probleme in oras, nimeni nu vede nimic.Eu personal m-am saturat de luptele astea dintre politicieni, dintre partide.Stiti cum e „tara arde si baba se piaptana”. Mi se pare normal ca daca pamantul vine la vale si ia totul cu el, ca omul acesta sa faca ceva daca edilii nostri preascumpi nu fac nimic.Mai sunt cazuri cum ar fi cel din Suceava, care dupa ploi si inundatii care au distrus un pod, un sat a pus mana de la mana si l-au construit; drumul era rupt si nu era acces, mai ales nimeni de la primarie nu facea nimic. In urma acestui fapt au sarit cei de la primarie si de la drumuri cu acuzatii ca nu aveau autorizatie, etc. In tara asta nu faci nimic daca astepti ca altul sa iti faca lucru bun.Trebuie sa pui personal mana sa il faci. Mai erau si alte cazuri, dar observ ca jurnalistii nostri cauta si sa faca articole care scot bani multi pe minciuni, pe articole senzationale. Nu stiu daca e cazul de fata dar in general la noi cam asa este.

 • Mai sugacilor, dar casa unui actual director de la ARR, construita vizavi de Biserica Toma Cozma nu ati descoperit-o inca ?! Nu de altceva, dar tocmai au murit vreo 13 oameni si poate o parte din spaga soferilor ucigasi se gaseste chiar acolo. Ati ajuns rau daca vanati pana si versantii… v-a combinat Mafia PSD si pe voi… halal…

 • In opinia ziaristului, cand platesti chirie la primarie pe un teren, cand consolidezi un versant situat pe acel teren esti „smecher politic”. Daca constriuesti un gard pentru ati proteja terenul pe care platesti chirie esti de asemenea „smecher politic”.
  Primaria spune: demolati gardul, foarte bine. Daca atunci cand era gard a fost spart un garaj in acea curte ce va fi de acum inainte: raiul hotilor si al gunoaielor.
  „Onor si tot respectul celor care au comandat articolul!”

 • In loc de concluzie: dragi ieseni, asteptati sa va cada dealurile in cap, asteptati sa va intre hotii in casa, nu consolidati si nu reparati nimic, altfel aveti de a face cu un renumit cotidian si sunteti numiti „smecheri politici”.
  P.S.
  Ma bucur ca stiu aritmetica si pot deslega exercitiile pentru a putea trimite mesajul!

 • Primaria face scandal si solicita intrarea in legalitate, dar nu are bani sa investeasca in versanti, curios este ca dupa vizionarea fotografiilor aceste fotografii au fost facute dupa cum se vede prim iunie, iulie cand era soare foarte puternic de ce a aparut acest articol acum inainte de alegerile din octombrie, si culmea coincidentei la pachet cu alti PDL-isti, intrebarea este, acest articol este comandat ? Daca da, cine este dirijorul/dirijorii.
  Acum sa revenim la articol, primaria nu are bani sa consolideze versantii, dar are bani pentru fotbal si daca cineva face treaba primariei se pun tunurile pe el, nu inseamna acest lucru fariseism si management prost al primariei.

Adauga un comentariu