Info Turism

Un instructor de schi din Poiana Brasov a depasit un record de varsta. Care este secretul sau

Publicat: 10 ian. 2017
9
Va spunem povestea unui instructor de schi care a depasit un record de varsta imaginabil. Desi in august va implini 90 de ani, l-am intalnit la munca, in Poiana Brasov, inconjurat de copii.
Are 20 de invatacei, chiar si de 4 ani, si se avanta cu ei pe partiile care pornesc din varful masivului Postavaru.
La peste 1600 de metri altitudine veteranul de schi aluneca pe zapada, urmat de cei mici, care respecta randul si il imita in miscari, informeaza stirileprotv.ro.
Dan Petrescu: „Evident ca toata lumea zice ca nu sunt zdravan la scufita, ca ma inham la treaba asta, dar mie imi plac copiii ce sa fac, asta e…”
Cand face instruirea, ii aseaza cu strictete in linie, pe marginea partiei si ii pregateste pentru coborare.
Este bland la voce, iar copiii sunt numai ochi si urechi.
Nascut in Bucuresti, s-a indragostit de munti inca de copil, iar de peste 50 de ani impartaseste tainele schiului celor care vor sa invete. Cat timp este alb in Poiana Brasov, nu se mai da dus de la Cabana Postavaru. Pe copii ii ia in grija in timpul vacantelor.
Matei Buta, monitor de schi: „Eu vin in tabara asta de la 4 ani, adica de 27 de ani si am crescut cu Musi si domn’ Petrescu de cand eram mic si am ajuns aproape 20 de ani mai tarziu, sa invat la randul meu copiii sa schieze. Domn’ Petrescu e la fel plin de viata, vioi, ne alearga..”
Zapada proaspat asternuta pe partie le-a cam dat batai de cap tinerilor invatacei..
E sanatos tun la cei aproape 90 de ani, iar secretul il impartaseste si cu noi.
Dan Petrescu: „Miscare, cumpatare, fara tigari – in special – cu un pic de bauturica, un pic, si cam asta e. Nu stiu, in rest.. ce sa spun ? Nu stiu… Gena!” 
Adauga un comentariu