Stiri

Buchetul de mireasa al Andreei Balan, semificatii ASCUNSE. Ce reprezinta florile alese

Publicat: 16 sept. 2019

Buchetul de mireasa al Andreei Balan a fost compus din trandafiri si lacramioare, considerate flori ale norocului si prosperitatii. Vedeta s-a fotografiat impreuna cu florile pe care le va arunca la finalul ceremoniei religioase. Ramane de vazut cine va prinde buchetul, insa, pana atunci, sa aflam ce semnificatii au florile alese de artista.

Buchetul de mireasa al Andreei Balan, o alegere inspirata

Buchetul miresei este o traditie veche inca din perioada Reginei Victoria a Regatului Unit al Marii Britanii. La inceputuri, miresele alegeau flori proaspete si cateva ierburi aromatice pentru a completa acest buchet si il aruncau la final, obicei care se pastreaza si azi, tinerelor nemaritate pentru ca si pe ele sa le ”loveasca” norocul.

Simbolurile florilor alese de Andreea Balan, trandafiri si lacramioare, sunt multiple, in functie de culturile din diferitele parti ale lumii. In Japonia, de pilda, lacramioara reprezinta reinnoirea. Se spune ca lacramioarele au aparut din lacrimile Evei, care au aparut din cele ale Evei la izgonirea din Gradina Edenului.

Lacramioarele si trandafirii, florile dragostei, norocului si fertilitatii

In zilele noastre, chiar daca originea lacramioarelor este despre suferinta, florile reprezinta puritatea prin reinnoire si sunt considerate drept un dar divin. In anumite zone ale Romaniei, lacramioarele sunt considerate flori purtatoare de noroc, asociate cu norocul in dragoste si fertilitatea. Se spune ca femeile care vor sa aiba copii frumosi e bine sa aiba un buchetul miresei, in ziua nuntii, macar trei lacramioare.

Lacramioara este, asadar, o emblema a dragostei, deci Andreea Balan a nimerit-o cu aceasta alegere. Cat despre trandafiri, acestia reprezinta perfectiunea care poata fi atinsa, din punct de vedere crestinesc, doar prin suferinta si dedicare totala, prin iubire oarba si credinta. Trandafirii reprezinta pasiunea ca o garantie pentru trainicia casatoriei.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit