Magazin

Compania gigant a internetului, Google, a lansat un serviciu important

Publicat: 24 oct. 2016
1
Google a lansat recent o noua functie – „fact check” – care va adauga o eticheta alaturi de stiri in rezultatele cautarii, informeaza BBC News.
 
„Fact check” va aparea in Google News si „va pune in lumina eforturile sale de a distinge faptele de fictiune„, conform Google.

Citeste si: Uite ce usor TE SPIONEAZA cu TELEFONUL!

Potrivit lui Richard Gingras, director de stiri la Google, acest instrument are rolul de a ajuta cititorii sa verifice daca o stire este adevarata sau falsa. De asemenea, acesta a adaugat ca site-urile care beneficiaza deja de un serviciu de verificare a faptelor pot solicita sa fie incluse pentru a aparea in rezultatele cautarii.

Citeste si: La multi ani GOOGLE! Cati ani implineste celebrul motor de cautare! Lucruri mai putin stiute despre Google

„Veti vedea articolele etichetate in story box-ul extins de pe News.google.com si in aplicatiile Google News&Weather pentru iOS si Android, incepand cu SUA si cu Regatul Unit”, a precizat Gingras intr-o postare pe blog.
Google va stabili daca este necesara verificarea unui fapt la o stire folosind tehnica „claim reviews”. Compania eticheteaza deja articolele cu tab-uri precum „opinie” („opinion”), „legat de” („related”) sau „sursa locala” („local source”). Potrivit Duke University Reporter’s Lab, in prezent exista peste 100 de site-uri de verificare online, printre care BBC Reality Check.
Tags:
Adauga un comentariu