Vegetariene

Cum se face branza de casa

Publicat: 28 feb. 2012

Ingrediente:

6 l lapte
6 linguri pline cu iaurt

Mod de preparare:

Intr-o oala se dizolva bine iaurtul in lapte. Se lasa apoi la prins 1-3 zile (depinde de temperatura camerei). Dupa ce s-a prins intr-un iaurt gros, se pune oala pe foc mic-potrivit si se lasa pana incepe sa se separe zerul; se amesteca arar, usor. Dupa cateva minute s-a separat bine branza de zer. Se inchide focul si se mai lasa sa cateva minute, apoi se rastoarna totul intr-o strecuratoare in care s-a pus un tifon, se lasa asa cateva minute, apoi se aduna colturile tifonului, se leaga cu o ata si „bocceluta” se agata in cui si se lasa la scurs. Dupa ce branza s-a scurs de zer se rastoarna intr-un castron, se presara putina sare, se amesteca si se da la frigider.
Branza de casa pregatita de Cristina.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit