Boli si tratamente

Factorii de risc ai cancerului mamar

Publicat: 18 sept. 2013
7

Femeile cu o structura densa a sanilor si care nu prezinta o modificare a tesutului mamar cauzata de înaintarea în varsta – se confrunta cu un risc ridicat de cancer mamar, potrivit unui studiu publicat în Journal of the National Cancer Institute, citat de Mediafax.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.666 de femei, cu varstele cuprinse între 18-85 de ani, care au avut tumori benigne. Pacientele au fost monitorizate de medici pe o perioada de 13 ani. De-a lungul acestei perioade, 172 dintre voluntare (6,5%) s-au îmbolnavit de cancer mamar.
 
Cercetatorii
de la Mayo Clinic din Statele Unite au descoperit astfel ca densitatea tesutului mamar si involutia lobulara reprezinta doi factori de risc pentru cancerul mamar. Involutia lobulara reprezinta atrofiera fiziologica a epiteliului (primul strat de celule din piele) mamar si se declanseaza cu o frecventa mai mare odata cu înaintarea în varsta.

Printre ceilalti factori de risc pentru cancerul mamar se numara varsta, precedentele medicale din familie si ciclul menstrual.

Adauga un comentariu