Eveniment-Social

ISJ va fi cu ochii cit cepele la concursul de titularizare

Publicat: 13 iul. 1999

•Candidatii care nu platesc diferenta taxei de 115.000 lei nu vor fi admisi in examen •Cei care se razgindesc in privinta concursului pot recupera taxa de inscriere cel tirziu miercuri dimineata

Concursul de titularizare de pe 16 iulie va beneficia de o atentie sporita din
partea organizatorului, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. Din cei 1.598 de candidati care si-au depus dosarele pentru concurs, au fost admisi doar 1.579, in cazul a 19 concurenti descoperindu-se neconcordante intre postul solicitat si studiile efectuate. „Dosarele de inscriere la concurs au fost studiate cu atentie pentru a nu fi nici o suspiciune ca s-ar fi facut unele favoruri”, a precizat Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ Iasi. Candidatii se vor prezenta in salile de concurs de la liceele Mihai Eminescu si Sanitar intre orele 7,30 – 8,30. Responsabilii de supravegherea salilor de examen vor lua tabelele nominale pentru fiecare sala de concurs pe propria raspundere sub semnatura. Candidatilor li se va interzice intrarea in sala cu orice obicet pentru comunicare la distanta, orice concurent care va fi prins cu un telefon mobil va fi eliminat imdeiat din concurs. Durata de rezolavare a subiectelor este 4 ore, concurentilor putind sa scrie sau sa deseneze doar cu mina albastra de pix sau cu cerneala albastra. Orice semne distinctive pe teze vor duce la eliminarea lucrarilor. Sigilarea lucrarilor se va face in prezenta candidatilor, iar stampilarea acestora se fa face in plenul Comisiei de Oragnizare a examenului de titularizare. De asemenea, dupa sigilare si stampilare lucrarile vor fi semnate de Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ Iasi. Dupa ce vor fi adunate, lucrarile scrise vor fi amestecate si apoi numerotate. „La aceste operatiuni vor participa 2-3 reprezentanti ai sindicatului si un reprezentant al prefecturii. Dupa ce vor fi sigilate, stampilate, semnate si numerotate, tezele vor fi trimise la unversitatile iesene pentru corectare. Tezele de la sport vor fi corectate la Bacau, iar la unele discipline la Bucuresti. Pina la centrele de corectare tezele vor fi insotite de doua persoane din comisia de organizare a examenului. Am luat aceste masuri pentru ca dorim sa eliminam orice tentativa de frauda”, a precizat Camelia Gavrila.

Cei care nu platesc integral taxa de examinare nu vor fi admisi in examen

Concurenta fiind foarte mare – 1.579 de candidati pe 780 de posturi, este posibil ca unii dintre candidati sa se razgindeasca. De asemenea, taxa de inscriere a crescut de la 50.000 lei la 165.000 lei, MEN hotarind ca toate costurile examenului sa fie suportate de candidati. Concurentii care nu vor achita diferenta de 115.000 lei nu vor fi primiti in salile de concurs. „Sint trei casiere la inspectorat care incaseaza aceasta diferenta, deci concurentii au posibilitatea sa achite restul de bani. In cazul in care un candidat se razgindeste si nu mai vrea sa participe la concurs, trebuie sa se prezinte la inspectorat cel tirziu miercuri dimineata pentru a-si recupera taxa de inscriere.
Concursul se desfasoara vineri iar noi ne-am facut niste calcule si nu putem inapoia banii unui candidat care se razgindeste vineri, dar el este deja luat in calcul”, a mai adaugat Camelia Gavrila.
Simona RELEAloading...

Adauga un comentariu