Eveniment-Social

Mandrie mare pentru toti iesenii! Un asistent medical din Iasi va reprezenta Romania la Barcelona

Publicat: 15 sept. 2016

@ Lucrarea acestui asistent a impresionat toata „suflarea” medicala @ In Romania au fost acordate doar 3 burse prin care asistentii medicali pot participa la acest Congres din capitala catalana@ Anii sai de studiu si de experienta vor fi in sfarsit rasplatiti

Un asistent medical iesean va participa la Congresul Consiliului International al Asistentilor Medicali (ICN), care va avea loc la Barcelona, în 2017. Este vorba despre Dana-Nicoleta Mihai, asistent medical licentiat in cadrul Clinicii de Ortopedie a Spitalului Clinic de Recuperare. Ea a câstigat una dintre cele trei burse oferite de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR) pentru participarea la Congres, cu lucrarea intitulata „Asistentul medical – centrul echipei de prelevare os-tendon”.

Dana-Nicoleta Mihai este asistent medical licentiat al Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi. Lucreaza de 24 de ani la Spitalul Clinic de Recuperare, in Clinica de Ortopedie. În sala de operatie, are 20 de ani vechime si este, de asemenea, cadru didactic la Scoala Postliceala Sanitara de Stat „Grigore Ghica Voda”.

„N-am crezut ca voi câstiga aceasta bursa, a fost o surpriza foarte mare pentru mine. Am ales ca subiect rolul asistentului medical în prelevarea de os-tendon, deoarece ortopedia este domeniul în care activez. In 2015 am participat la un curs prin proiectul Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), in care am obtinut competente în transplantul tisular. De peste 5 ani particip, ca voluntar, în cadrul echipelor de prelevare de os-tendon, de unde am putut sa aflu foarte multe informatii despre acest domeniu. Aceasta este o pasiune de-a mea de foarte mult timp, tinand cont ca lucrez de la varsta de 19 ani in acest domeniu. Cand am auzit de acest Congres, l-am considerat ca fiind o noua provocare si se pare ca am si reusit sa castig aceasta bursa, prin care imi este rasplatita toata munca depusa pe parcursul anilor. Experienta colegilor din alte tari si noutatile despre sistemele de sanatate vor conta foarte mult, atat pentru mine, cat si pentru sistemul nostru medical”, a declarat Dana-Nicoleta Mihai.

Asistenti care pot face mandra o natiune intreaga

În luna iulie, OAMGMAMR a lansat un concurs de lucrari stiintifice, oferind ca premii trei burse de participare la Congresul ICN care va avea loc, în perioada 27 mai – 1 iunie 2017, în capitala catalana. Fiecare candidat a transmis reprezentantilor OAMGMAMR rezumatul lucrarii pe care intentiona sa o sustina în cadrul Congresului. Dupa evaluarea rezumatelor, comisia de evaluare a acordat bursele celor mai bune lucrari.

„Este o bucurie uriasa pentru noi faptul ca un asistent medical iesean se numara printre câstigatorii burselor de participare la Congresul ICN. Aceast lucru evidentiaza valoarea stiintifica a lucrarii elaborate, dar si importanta rolului unui asistent medical, capacitatea lui de coordonare si implicare, precum si faptul ca deja se bazeaza pe cercetare, ceea ce înseamna o noua etapa a dezvoltarii profesiei. Cu siguranta, Dana Mihai va reprezenta cu cinste România la Congresul ICN. O felicit, merita din plin”, a precizat Liliana Pintilie, presedintele OAMGMAMR Iasi.

Mandria asistentei medicale, dar si a tuturor iesenilor, o reprezinta faptul ca in Romania s-au acordat doar 3 burse pentru participarea la Congresul Consiliului International al Asistentilor Medicali (ICN) din Barcelona. Celelalte doua burse au fost câstigate de Adina Luminita Sânpetreanu din Cluj si Coca-Stela Crîsmaru din Botosani.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu