Arheologie

MORMANT URIAS descoperit de arheologi

Publicat: 05 ian. 2015
3
Arheologii din Grecia au dezvelit intrarea intr-un mormant de mari dimensiuni, ce dateaza probabil de la sfarsitul domniei lui Alexandru cel Mare. Se crede ca ar apartine unui inalt oficial al curtii din vremea aceea, dar vor mai trece cateva saptamani pana cand arheologii vor putea patrunde in mormint si afla, eventual, idetitatea celui ingropat acolo.

Vezi si Arheologii au facut o descoperire remarcabila in vechiul oras egiptean Teba

Mormantul, situat la Amphipolis si datand din anii 325-300 i.e.n., este „in mod clar, extrem de important”, a spus primul  ministru grec, Antonis Samaras, care vizitat situl arheologic. Conform unui reprezentant al Ministerului Culturii din Grecia, pare sa fie vorba de cel mai mare mormant descoperit pana acum in aceasta tara. Pana acum, arheologii au scos la iveala o scara cu 13 trepte care duce la o alee, flancata de ziduri si care se termina in dreptul unei arcade impodobite cu sculpturi reprezentand doi sfincsi, carora le lipsesc insa aripile si capetele.

Vezi si Un vanator de comori a gasit o „avere” in pamant
Aparent nederanjat vreodata de jefuitorii de morminte, monumentul ar adaposti, cred arheologii, ramasitele unui inalt oficial al curtii din vremea lui Alexandru cel Mare. Arheologul Katerina Peristeri, care lucreaza la acest proiect, sustine ca, initial, deasupra mormantului s-ar fi aflat statuia de piatra a unui leu, statuie care a fost gasita in urma cu aproximativ un secol la cca. 5 km departare de mormant, potrivit descopera.ro.

Adauga un comentariu