Local

Noi servicii de consiliere pentru tinerii cu dizabilitati din Iasi

Publicat: 25 aug. 2016

Cateva zeci de copii si tineri cu dizabilitati neuro-psiho-motorii vor beneficia, anual, de servicii integrate de terapie recuperatorie gratuita. Serviciile vor fi oferite de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Scoala Speciala Ion Holban” si Scoala Speciala „V. Pavelcu„, printr-un proiect finantat de Consiliul Local Iasi.

„Judetul Iasi este pe locul trei in tara în ceea ce priveste numarul persoanelor cu dizabilitati dupa judetele Bucuresti si Arges. În anul 2015, din cei 3.294 de copii cu cerficat de încadrare în grad de handicap, doar 696 au beneficiat de servicii în centrele rezidentiale pentru copii cu dizabilitati, iar din cei 2.668 de copii cu dizabilitati neinstitutionalizati, doar 317 copii au fost beneficiari ai centrelor de îngrijire si recuperare. În contextul actual, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany aduce ca solutie în furnizarea de servicii sociale pentru copiii cu dizabilitati, un parteneriat între scoala speciala- organizatie neguvernamentala- consiliul local, ca model de buna practica de cooperare pentru un scop comun: cresterea gradului de integrare socio-profesionala a copiilor si adolescentilor cu dizabilitati”, au aratat initiatorii proiectului.

Astfel, 50 de copii si tineri, cu vârste cuprinse între 2 – 25 ani, care au dizabilitati neuro-psiho-motorii, vor beneficia de servicii integrate de terapie recuperatorie: kinetoterapie, logopedie, asistenta sociala si terapie ocupationala. Copiii si tinerii se afla în monitorizarea organizatiei si sunt înscrisi în învatamântul special de masa, la Scoala Speciala „Ion Holban” si Scoala Speciala „V. Pavelcu”. Mai mult, parintii sau apartinatorii acestora vor beneficia de informare si consiliere gratuita privind îngrijirea copilului cu dizabilitati. Valoarea proiectului pentru anul 2016 este de 58.910 lei, din care contributia Consiliului Local este în valoare de 51.970 lei.loading...

Adauga un comentariu