Plante medicinale

Planta care elimina depunerile de pe articulatii

Publicat: 17 mai 2019
7

Planta diuretica de exceptie, ortosifonul, cunoscut si sub numele de mustata pisicii sau ceai Java, este utilizat de secole in medicina traditionala asiatica, studiile recente reconfirmându-i valoarea terapeutica.

Datorita actiunii sale diuretice, uricozurice si de antiseptic urinar, ortosifonul are o larga utilizare in tratamentul afectiunilor renale de natura inflamatorie, infectioasa si litiazica. Frunzele plantei contin polifenoli, potasiu şi uleiuri esentiale cu actiune diuretica, ajutând la eliminarea ureei, acidului uric şi a clorurilor. Tinctura cu frunze de ortosifon este utila pentru eliminarea acestora, pentru sustinerea functiei excretoare a rinichilor şi pentru intarirea rezistentei aparatului urinar fata de factorii patogeni. Studiile au pus in evidenta la tinctura de planta o eliminare crescuta a acidului uric, de 187%. Tinctura de ortosifon se gaseste la magazinele cu profil naturist, este foarte eficienta si se administreaza câte o lingurita la un pahar cu apa, de trei ori pe zi.

Fiind puternic depurativ, ortosifonul este indicat si in afectiuni care implica inflamatii, cum sunt guta sau reumatismul, planta favorizând eliminarea depunerilor de pe articulatii. Se administreaza câte o lingurita cu tinctura, diluata in apa, de doua-trei ori pe zi. Totodata, frunzele si extractele de planta contin derivati de acid cafeic si flavonoide. În acest fel, ortosifonul faciliteaza excretia toxinelor şi deşeurilor acumulate, promovând buna functionare a organismului si asigurând un bun drenaj. Se poate folosi sub forma de infuzie, astfel: un plic cu ceai se pune la 250 ml apa clocotita. Se lasa acoperit cinci minute. Se pot consuma doua-trei reprize pe zi.

Avantajul folosirii plantei ca diuretic il reprezinta economisirea potasiului din organism (fata de alte diuretice naturale, care determina eliminarea acestuia). Potasiul este esential pentru functionarea celulelor nervoase si musculare si in echilibrul celular. Totodata, studiile efectuate pe animale de laborator au aratat ca preparatele din aceasta planta scad concentratia de colesterol din sânge. Mai precis, s-a evidentiat scaderea semnificativa a trigliceridelor in cazul administrarii tratamentului cu ortosifon, planta contribuind si la mentinerea unui nivel optim al zaharului din sânge.

Ortosifonul este atât de eficient in detoxificarea de profunzime a organismului, incât are rezultate notabile in controlul greutatii gratie actiunii de detoxificare si capacitatii de a elimina apa din organism. Mai mult, o descoperire din ultima perioada situeaza planta printre remediile impotriva febrei. Astfel, infuzia de ortosifon are un efect se scadere a temperaturii corpului, care se poate prelungi pâna la patru ore. Planta se gaseste si sub forma incapsulata, administrându-se câte o capsula dimineata, la recomandarea specialistului. D.F.

Adauga un comentariu