Actualitate

Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, despre acuzatiile de antisemitism la adresa lui Klaus Iohannis: „Sunt extrem-extrem de grave. Trebuie lamurite”

Publicat: 21 nov. 2018
1

Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Asztalos Csaba, a catalogat declaratiile lui Ilan Laufer ca fiind "extrem de grave" si a punctat ca subiectele precum antisemitismul si nazismul nu pot fi bagatelizate, de aceea declaratiile trebuie lamurite in spatiul public.

"Eu nu pot sa ma antepronunt, in schimb ce pot sa va spun este ca (…) acuzatiile sunt extrem-extrem de grave, in primul rand pentru ca vizeaza persoana care se afla in cea mai inalta functie din stat si sunt realizate de o persoana publica, in sensul ca are o vizibilitate publica si la o ora de varf, mediatizat foarte mult. Nu putem sa bagatelizam astfel de subiecte, cum sunt cele de antisemitism, nazism, sunt declaratii extrem de grave care trebuiesc a fi lamurite in spatiul public", a declarat Asztalos Csaba.

Citeste si: Ilan Laufer: "Klaus Iohannis este antisemit! 52 de persoane din familia mea au murit in Holocaust"

Intrebat daca CNCD se va autosesiza in legatura cu respectivele declaratii, el a precizat ca procedural nu se poate face acest lucru, dar Ilan Laufer are dreptul sa depuna o plangere.

"Nu ne-am autosesizat si nici nu ne vom autosesiza, pentru ca nu avem aceasta posibilitate procedural, in sensul in care nu putem sa ne substituim unei persoane fizice in mod individual, adica domnului Ilan Laufer, in dreptul acestuia sa depuna o plangere. Daca era vorba de o comunitate, acolo puteam face o autosesizare, adica era vorba de un grup de persoane. Dar domnul Laufer sigur are acest drept sa depuna o plangere", a explicat Asztalos Csaba.

Ilan Laufer a afirmat marti seara, in cadrul unei declaratii de presa sustinute la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, ca refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul pentru numirea sa in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale ar reprezenta "un nou act de antisemitism".

Presedintele Klaus Iohannis a calificat drept „iresponsabile” declaratiile facute marti seara de Ilan Laufer. 
 

Adauga un comentariu