Actualitate

Sorin Blejnar, condamnat la sase ani de inchisoare

Publicat: 18 oct. 2018

Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat, joi, pe fostul sef ANAF, la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost cercetat pentru trafic de influenta, decizia nefiind definitiva. Judecatorii au mentinut si controlul judiciar si au dispus sechestru pe bunurile lui Blejnar, scrie Mediafax. Judecatorii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat pe Sorin Blejnar la 6 ani de inchisoare. Totodata, instanta a mentinut pentru acesta controlul judiciar si au dispus sechestru pe bunurile fostului sef ANAF pana la concurenta sumei de 12.513.894 lei. Decizia poate fi contestata.

Daniel Dragomir, despre audierea lui George Maior in Comisia parlamentara de control a activitatii SRI: "Minte de ingheata cuburile de gheata"

Sorin Blejnar, fostul sef ANAF, a fost trimis in judecata de catre DNA Ploiesti, in anul 2016, sub acuzatia de trafic de influenta.
Potrivit procurorilor, “ in cursul anului 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, in calitatea mai sus mentionata, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice respective. Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri”, spun procurorii.

Potrivit sursei citate, “in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si celalalt functionar implicat in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantoma” controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive. Din aceasta suma de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit