National

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii: „Nu suntem foarte departe sa declaram epidemia de gripa”

Publicat: 20 ian. 2019
1

Inca un roman a fost ucis de gripa. Este vorba despre un barbat din Galati. Astfel, numarul victimelor creste de la o zi la alta si a ajuns astazi la 20. Ministrul Sanatatii a anuntat ca suntem la un pas de o epidemie in toata puterea cuvantului.

Sorina Pintea a spus ca cele 20 de persoane decedate aveau un lucru in comun: nu erau vaccinate.

Vezi si: Situatie alarmanta in Romania. Inca o persoana a murit de gripa. Iata la cat se ridica numarul persoanelor decedate

"Din pacate, nu suntem foarte departe sa declaram epidemia de gripa. Avem deja o saptamana epidemic si avem toate sansele ca joi sa declaram si a doua saptamana de epidemie. Le-am comunicat colegilor sa ia masuri ca si in cazul unei epidemii de gripa. Cele 20 de decese aveau un comun un singur lucru: nu erau vaccinate.

Pentru cei care prezinta simptome, primul lucru sa se prezinte la medicul de familie. Apoi, sa nu se deplaseze din casa. Urmeaza triajul din scoli, adica recunoasterea unei persoane bolnave. Daca se agraveaza simptomele, este obligatoriu sa ne prezentam la medicul de familie. Avem 255.000 de persoane vaccinate in tara. Deci, populatia a ales sa nu se vaccineze. Vaccinul antigripal este optional", a spus Sorina Pintea.

Adauga un comentariu