News Flash:

Sucul de portocale poate creste riscul de aparitie a diabetului

25 Iulie 2008
719 Vizualizari | 0 Comentarii
Sucul de portocale poate creste riscul de aparitie a diabetului
Cercetatorii au demonstrat ca sucurile de fructe, considerate de multe persoane drept un mod sanatos de a incepe ziua, contribuie la cresterea cu 25 la suta a riscurilor de aparitie a diabetului de tipul II, asociat unei diete nepotrivite si obezitatii, potrivit dailymail.co.uk. Consumul fructelor intregi este, dimpotriva, benefic, putand ajuta la prevenirea diabetului de tipul II, care numai in Marea Britanie afecteaza circa 2,5 milioane de persoane. Specialistii americani de la Scoala de medicina Harvard, autorii acestui studiu, publicat in Diabetes Care, sunt de parere ca lipsa fibrelor din sucuri poate avea o influenta negativa asupra nivelului de zahar din sange. Multe persoane consuma in fiecare zi cate un pahar de suc de fructe, insa nutritionistii avertizeaza ca, in acest caz, moderatia este vitala. Oamenii ar trebui sa consume o gama variata de fructe si legume, avand in vedere influentele pozitive pe care acestea le au asupra sanatatii. Legatura dintre diabetul tip II si sucurile de fructe a fost descoperita in urma unui studiu, care a durat 18 ani, la care au participat 70.000 de femei care lucrau in domeniul sanatatii publice. Acestea au oferit constant informatii privind starea lor de sanatate si obiceiurile alimentare. Potrivit specialistilor, consumul a trei portii de fructe pe zi poate contribui la reducerea riscului de aparitie a diabetului cu 18 la suta, insa consumul zilnic al unui pahar cu suc de fructe creste riscul de diabet de tipul II. Persoanele participante la studiu care au consumat trei pahare de suc de mere pe luna au prezentat cu 15 la suta mai multe riscuri de a dezvolta diabet fata de cele care au consumat mai putin de un pahar cu suc pe luna. Potrivit studiului, un pahar cu suc de fructe consumat zilnic creste riscurile de diabet cu 24 la suta. "Anumite bauturi ar trebui inlocuite cu suc de fructe, in incercarea de a asigura optiuni mai sanatoase. Sucurile au beneficiile lor: asigura vitamina C, insa trebuie sa fim atenti, intrucat pot contine foarte mult zahar", a declarat doctorul Joanne Lunn, de la British Nutrition Foundation. Diabetul, caracterizat printr-un nivel ridicat al glucozei in sange, are doua forme. In cazul tipului II, favorizat de obezitate si stilul de viata sedentar, pacientilor li se spune sa incerce sa-si aduca greutatea la limite normale. In schimb, diabetul de tipul I, care afecteaza mai ales tinerii, este o boala autoimuna, adica sistemul imunitar al organismului este dereglat, distrugand celulele pancreasului care fabrica insulina, ce are ca rol transformarea zaharului (glucozei) in energie. In ambele tipuri de diabet, excesul de zahar din sange afecteaza multe organe din corp, precum ochii, rinichii si inima.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014427 (s)