Local

Tu ai plati pentru asa ceva? Iata cum arata si cum este depozitata carnea in pietele din Iasi – FOTO

Publicat: 30 nov. 2015

@ Situatie incredibila intr-o piata agro-alimentara din Iasi @ Este greu de crezut ca astfel de practici mai exista si astazi @ Clientii sunt nevoiti sa accepte asa ceva in fiecare zi @ Patronii magazinelor profita de aceasta perioada in care produsele din carne sunt mai cautate decat in restul anului si folosesc orice mijloc pentru a-si evidentia marfa

In scurt timp vine Craciunul, iar asta inseamna ca majoritatea iesenilor vor avea pe masa mult asteptatele bucate traditionale. Carnea este principalul produs folosit pe parcursul sarbatorilor de iarna, de aceea comerciantii au inceput deja sa se bata in oferte. Fie ca vorbim de magazinele de cartier, piete sau supermarketuri, in toate carnea se comercializeaza dupa bunul plac al vanzatorilor. O situatie inedita si incredibila in acelasi timp exista de mult timp in piata din cartierul Alexandru cel Bun. In carmangeriile din acea zona, regulile sunt trecute doar pe hartie. Pe langa mirosul care de multe ori este insuportabil, carnea si produsele din carne sunt depozitate intr-un mod de-a dreptul grotesc.

Riscuri enorme pentru clienti, avand in vedere conditiile de depozitare

Fara a fi acoperite cu nimic, bucati de carne, de sunca si gramezi de oase stau zilnic deasupra galantarelor. Chiar daca normele de depozitare si conditiile de comercializare sunt stricte, nimeni nu pare sa tina cont de ele. „Depozitarea produselor din carne intr-un spatiu deschis clientilor, fara a fi vidate sau asezate intr-un raft frigorific, nu este permisa. Chiar daca temperatura de afara nu este ridicata si riscul de alterare in timp scurt nu este atat de mare, oamenii care intra in astfel de magazine, care expun carnea intr-un spatiu deschis, pot fi purtatori de microbi. Este un real pericol sa cumperi produse de acest gen, lasate deasupra galantarelor”, sustine un specialist in domeniul alimentatiei. In piata din cartierul Alexandru cel Bun, mai multe carmangerii procedeaza dupa bunul plac. Oamenii nu par a fi deranjati de aceste practici, chiar daca sanatatea lor este pusa in fiecare zi in pericol. Orice produs din carne trebuie pastrat intr-un loc racoros, inchis intr-o vitrina, ferit de atingerea clientilor si cel mai important, trebuie pastrat o perioada scurta de timp. Angajatii acestor magazine expun carnea dupa bunul plac, fara a se gandi la sanatatea cumparatorilor.




Comentarii
  • Si la Piata Nicolina se intampla acelsi lucruri carnea este depozitata in conditii precare de igiena macelarii nu poarta echipament corespunzator si mai tot timpul sant sub influenta bauturilor alcolice si jignesc clientii moldovenii vand pe tarabe produse de patiserie ,peste ,scrumbie etc in hala cu lactate se vand gaini ,rate ,gaste etc cu toate ca este interzis se vand preparate de calitate indoielnica fara aviz sanitar slanina ,carnati,pastrama etc stau si ma intreb ce fac cei de la DSV ? cred ca singura exolicatie este ca primesc bani spaga si inchid ochii trebuie sa se imbolnaveasca oamenii ca dumnealor sa ia masuri? de ce nu-si fac treaba ca sant platiti nu mai vorbesc de faptul ca piata colcaie de samsari si vanzatori care fura la cantar Politia Locala este ineficienta si totusi prezenta traficantii de tigari au ocupat trotuarele din jurul Pietei trebuie sa faci slalom printre ei sa ajungi in piata

    • Spaga ajunge la Ciobanu si toata treaba merge cum vrem noi. DSV-ul nu face controale pentru ca nu are voie de la Ciobanu. Sa traiti voi cita carne de pe marginea santului se vinde. Era una de si-a cumparat ditamai vila in Copou de la DSV, cu bani din spaga. PSD-istul de Ciobanu are de la partid vorba sa nu deranjeze pietele. El si asa nu a fost in piata in ultimii 10 ani. Vine carnea la el nu se duce el la carne.

  • Domnilor!, Domnule Primar!, Dacă doriți rapid o schimbare în acest sens, luați urgent măsura schimbării medicilor din piețe si foarte urgent inlocuirea polițiștilor locali cu polițiști nationali. Cei locali sunt paiate și marionete, cu deosebită reticență in sesizare, conlucrare cu medicul pieței si in cele din urmă sancționare. De orgoliu ca sa nu arate neputința si pentru a nu scoate in evidență inutilitatea instituției din care fac parte, localii tac, trec, unii iau dreptul dupa cum se vorbește si de la ultimul eveniment cu cei ce taxau triplu tonetele.

  • Chirica trezește-te! Fa ceva ca sa mancam sanatos si bun, atat noi cat si copii nostri si te vom vota. In Alexandru branza este framantata de boschetari, tot boschetarii o transporta cu caruciorul de la masinile stationate pe langa piata. Trezitiva dimineata la 6 si urmariti acest lucru, o sa ramaneti stupefiati cand o sa vedeti in ce conditii e tinuta branza si ce maini o ating.

  • UNDE ESTE CEL DELA DSV? UNDE ESTE CEL DE LA PROTECTIA CONSUMATORULUI ? OAMENI PE CARE NOI COMNNSUMATORII II PLATIM .PRIMARIA IASI DECE NU PUNE BICIUL PE CEI CARE RASPUND DE ORDINEA PIETILOR ? TOTI IAU SPAGA SI NU LE PASA DE SANATATEA OAMENILOR .S-A DUS VREMEA CAND OMUL ERA CEL MAI DE P[RET CAPITAL ACUM BANUL SPAGA SI AVANTAJELE MATERIALE CONTEAZA LA CEI CARE NE CONDUC SI TRAIESC BINE DIN BANUL PUBLIC .BLESTEMATI SA FITI TOTI NERUSINATII TARII CARE VA BATETI JOC DE POPORUL CINSTIT .

  • Domnule faptul ca branza este transportata de boschetari cu carucioare jegoase si infecte nu e nimic da sa vedeti magaziile de la Restauranti de langa Piata Nicolina unde depoziteaza branza cativa asa zisi producatori care nici nu stiu cum arata oaia acolo colcaie sobolanii si alte vietati sa vedeti cum sterg bisnitarii cu prosoapele dimineata si rad cu cutitul muscaturile de sobolan si apoi pun casul pe taraba

  • Stati in spatele pietei si vedeti cu ce jeguri de masini transporta nesimtitii astia carnea. Daca toti cei care trebuie sa faca controale stau si dorm in post nu isi fac datoria se ajunge la situatii ca cele de fata. Trebuie sa se imbolnaveasca cateva sute de oameni si eventual sa moara cativa ca sa se trezeasta la realitate patronii si cei care trebuie sa faca controale?

Adauga un comentariu