Eveniment-Social

Un nou proiect juridic derulat in scolile iesene

Publicat: 21 iun. 2016
1

Municipalitatea ieseana, alaturi de Asociatia pentru Dialog in Justitie, a incheiat un parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si cu Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane, de care vor beneficia elevii unor institutii de invatamant din Iasi. Proiectul Educatie pentru Viata va fi inchis in cursul zilei de astazi in sala Mare a primariei iesene, alaturi de toate institutiile implicate in organizare.

„Cu acest pilej, reprezentanti ai institutiilor partenere, reprezentanti ai institutiilor de învatamânt scolar împreuna cu reprezentantii elevilor, lectori si specialisti care au sustinut seminariile juridice/nonjuridice ale proiectului, vor prezenta rezultatele implementarii proiectului, beneficiile aduse de acesta, precum si conceptul în care acesta va continua pe viitor. Proiectul pilot implementat a avut ca obiectiv însusirea de catre elevii din unitatile de învatamânt gimnazial iesean a cunostintelor juridice elementare si promovarea unei culturi care sa încurajeze respectul fata de lege, echitatea sociala, atitudinea civica si responsabilizarea copiilor pentru faptele lor”, au aratat initiatorii proiectului.

În perioada 10 mai – 15 iunie 2016, în cadrul proiectului pilot s-a derulat o campanie de informare si educatie juridica prin care s-au organizat seminarii juridice tematice. Initiatorii proiectului, sprijinit financiar de catre municipalitatea ieseana, îsi propun ca, începând cu anul scolar 2016-2017, sa continue seria de activitati juridice sub diverse forme si concepte, în toate scolile din Iasi.

Adauga un comentariu