News Flash:

Primul ajutor in cazul intepaturilor de insecte

11 Octombrie 2010
5226 Vizualizari | 0 Comentarii
Intepatura de insecte
Întrucât sunt situaţii în care aceste muşcături fac foarte rău persoanei care trece prin aşa ceva, vă prezentăm mai jos câteva modalităţi de a minimiza efectele ciupiturilor. Înţepăturile insectelor provoacă de obicei umflături minore, roşeaţă, durere şi mâncărimi, reacţii ce pot dura de la câteva ore la câteva zile.

Scoateţi rapid acul gazei din piele


Odată muşcată de o insectă, persoana trebuie îndepărtată imediat de zona în care s-a produs incidental. Motivul? Foarte simplu. Albinele alertează alte albine şi acestea devin mai susceptibile să înţepe. Persoana înţepată trebuie să stea calmă şi pe cât posibil imobilă, întrucât mişcarea ajută la împrăştierea veninului în sânge. Dacă acul rămâne în piele, faceţi tot posibilul să-l îndepărtaţi în cel mult 30 de secunde. Cu cât acul e scos mai târziu, doza de venin lăsată în sânge creşte. Acul poate fi scos cu degetul printr-o strângere rapidă sau cu ajutorul unui cuţit. De asemenea, acul mai poate fi scos dacă se aplică pe locul respectiv o bucată de leucoplast ce va fi smulsă brusc. Evitaţi să scoateţi acul cu penseta sau cu degetele deoarece în acest fel măriţi cantitatea de venin ce pătrunde în sânge.


Aplicaţi gheata pe locul afectat


În cazul în care muşcătura este la nivelul membrelor, acestea trebuie ţinute cât mai jos, pentru a încetini împrăştierea veninului. Dacă după câteva ore umflătura persistă, membrul înţepat trebuie ridicat.


Alte măsuri ce duc la reducerea efectelor înţepăturilor de insecte sunt:


- Aplicarea unei pungi cu gheaţă pe locul afectat timp de 15 minute, cu pauze de 45 de minute (timp de şase ore). Aveţi grijă să nu aplicaţi gheaţa direct pe piele, ci pe un material textil subţire. Dacă nu aveţi gheaţă la îndemână, aplicaţi pe ciupitură, timp de cinci, şase ore o bucată de material textil umezită mereu cu apă rece.


- Pentru ameliorarea durerii utilizaţi un spray anestezic local ce conţine benzocaină. Atenţie! Dacă pielea reacţionează alergic la spray, nu-l mai folosiţi!


- O cremă cu hidrocortizon sau o loţiune cu calamină reduce roşeaţa şi mâncărimea. Crema cu hidrocortizon nu trebuie folosită la copii fără recomandarea sau acordul medicului.


Atenţie!


Dacă folosiţi medicamente ce nu necesită prescripţie medicală, citiţi cu atenţie şi respectaţi indicaţiile de pe etichete şi de pe prospecte. Gravidele sau femeile care încearcă să rămână însărcinate trebuie să consulte medicul înainte de a lua orice medicament.
aten ie
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1193 viz    0 com
1923 viz    0 com
2668 viz    0 com
1190 viz    0 com
952 viz    0 com
1186 viz    0 com
771 viz    0 com
889 viz    0 com

Mica publicitate

© 2016 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2022 (s) | 22 queries | Mysql time :0.067767 (s)