Antioxidantii cresc fertilitatea

Publicat: 19 ian. 2011

O revizuire a datelor existente, obtinute in urma mai multor studii, a scos la iveala faptul ca probabilitatea unui cuplu ce se confrunta cu dificultatea de a concepe de a avea urmasi este mai mare daca barbatului i se administreaza anumite vitamine si antioxidanti.

O explicatie pentru care antioxidantii sunt de folos este aceea ca acestia anuleaza raul facut de radicalii liberi, care ataca ADN-ul, vital pentru crearea unui embrion, relateaza BBC. Astfel,”tratamentul” cu antioxidanti poate fi o cale de marire a fertilitatii masculine, este de parere Dr. Allan Pacey, de la Universitatea Sheffield.

Din pacate, insa, terapia nu da roade in toate cazurile de infertilitate. Concluzia, totusi incurajatoare, dupa cum o catalogheaza cercetatorul, a fost trasa dupa ce 1.000 de cupluri au primit ajutor specializat in incercarea de a avea copii, respectiv vertilizare in vitro sau injectii cu sperma.

Cateva dintre vitaminele si mineralele administrate barbatilor au fost Vitamina E, zincul si magneziul.

In Marea Britanie, unde s-a realizat studiul, unul din 12 barbati se confrunta cu problemele de fertilitate, arata statisticile.loading...

Adauga un comentariu