Calatorii

Carnavalul de la Venetia: Sfaturi pentru un city-break accesibil

Publicat: 22 feb. 2012

Venetia, orasul-laguna, reprezinta o adevarata comoara ale carei frumuseti atemporale incurajeaza tot felul de excese, printre care si cheltuielile turistilor din timpul Carnavalului.

Mastile, cina romantica si costumele nu pot lipsi de la carnaval, insa nu trebuie sa iti epuizezi toate economiile pentru acestea.

Iata cateva sfaturi care tin de organizare, pe zile, pentru a te bucura de Carnaval fara costuri excesive, oferite de Reuters.

Vineri, la Venetia

Rezerva in avans doua nopti de cazare la unul dintre hotelurile care, desi s-au inmultit peste noapte in Venetia, in aceasta perioada sunt pline.

Hotelul „Zen Campiello” ofera cazare intr-o cladire din secolul 16, dintr-un cartier linistit in apropierea Podului Rialto. Pretul pentru o noapte de cazare nu depaseste 210 euro.

De asemenea, ar putea fi dificil sa gasesti un restaurant cu preturi accesibile in Venetia.

„Paradiso Perduto” din cartierul Cannaregio poate fi locul perfect pentru iubitorii produselor traditionale venetiene si ai muzicii live. Chet Baker si Keith Richards au cantat in acest restaurant.

Sambata, pe canale

Cea mai simpla modalitate de a te deplasa in Venetia este cu ferryboat-urile.

Acestea se opresc in statii ca orice alt mijloc de transport. Canal Grande atrage 24 de milioane de vizitatori in fiecare an. Un bilet pentru 48 de ore costa 39 de euro. Pretul include si o calatorie dus-intors la aeroportul San Polo.

Tot in aceasta zi pot vizita piata San Marco, despre care Napoleon spunea ca este „cel mai frumos salon de pictura in aer liber din Europa”, cu Basilica in stil bizantin si Turnul cu ceas.

In preajma pranzului, rezerva o masa la Anice Stellato, un restaurant din cartierul Cannaregio specializat in fructe de mare. Recomandarea Reuters: pestele spada la gratar cu cimbru sau biban in sos paprika.

Apoi, daca vrei sa inchiriezi un costum de carnaval, le gasesti la atelierul Stefani Nicolao, unul dintre cei mai respectati artizani din Venetia, sau la studiurile de teatru precum Tragicomica sau Mistero Buffo. Pretul unui costum si a mastii potrivite este intre 180 si 350 de euro.

Aceste ateliere nu se ocupa in mod special de costumatii pentru turisti, insa de aici poti inchiria costumele de epoca bine realizate, care dau farmecul carnavalului din Venetia.

Sursa: business24.roloading...

Adauga un comentariu