International

Casa Alba considera ca alegerile din estul Ucrainei au fost ILEGALE

Publicat: 04 nov. 2014
1
Alegerile legislative si prezidentiale in regiunile separatiste Lugansk si Donetk au fost „ilegale”, considera Casa Alba, care a avertizat Rusia in privinta unor acte care ar putea destabiliza situatia in estul Ucrainei, informeaza AFP, citata de Mediafax.

Citeste si: Activitate suspecta pe reteaua informatica de la Casa Alba

Purtatorul de cuvant al Consiliului american pentru Securitate Nationala (NSC), Bernadette Meehan, a denuntat intentia Moscovei de a „oferi legitimitate” alegerilor si si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu o mobilizare de echipamente si trupe la frontiera cu Ucraina.
„Refuzul Moscovei de a-si indeplini obligatiile asumate prin acordurile de la Minsk pune sub semnul intrebarii angajamentul de a sprijini o solutie pasnica pentru conflictul din estul Ucrainei”, a declarat Meehan.

Citeste si: Declaratie ONU impotriva votului separatistilor din Ucraina BLOCATA de Rusia

„Rusia va suporta costuri suplimentare, daca va ignora angajamentele asumate la Minsk si isi va continua actele periculoase si destabilizatoare”, a adaugat Meehan.
In acelasi timp, Uniunea Europeana a catalogat scrutinul din estul Ucrainei adrept un „nou obstacol” in calea procesului fragil de pace din zona, iar autoritatile de la Kiev au vorbit despre „o farsa”.
Sursa: antena3.ro Adauga un comentariu