Boli si tratamente

Cura cu ridichi, foarte buna pentru aparatul reno-urinar

Publicat: 21 mart. 2014
7
Cura cu ridichi – pentru aparatul reno-urinar
Rădăcinile de un roşu viu şi strălucitor ale ridichilor sunt un adevărat elixir pentru rinichi. „De vină” sunt substanţele antiinfecţioase şi diuretice pe care această legumă de primăvară le conţine din belşug.

Vezi si: Ridichea regleaza tensiunea arteriala si scade colesterolul
 

Desfăşurarea curei
Dimineaţa şi seara, mănancă, pe stomacul gol, cate o salată obţinută din cinci ridichi de mărime medie, tăiate mărunt şi amestecate cu puţin ulei de măsline, oţet de mere şi sare. Pentru un gust mai bun, poţi adăuga şi cateva fire de pătrunjel. Tratamentul se face minimum 12 zile la rand, pentru ca efectele sale să fie simţite în profunzime. Pentru persoanele cu probleme renale cronice sau foarte grave, se recomandă administrarea zilnică a 100 ml de suc de ridichi proaspăt.

Vezi si: 8 motive pentru a consuma ridichi
 

Efectele curei cu ridichi
Ridichiile conţin substanţe cu un puternic efect antibiotic, care ajută la vindecarea rapidă a diferitelor feluri de infecţii care afectează rinichii, vezica şi căile urinare. Apoi, aceste rădăcini au un efect diuretic intens, favorizand eliminarea apei din corp prin urinare, au o acţiune antiinflamatoare asupra rinichilor şi asupra prostatei.
Cura cu ridichi este în mod special indicată persoanelor care reţin apa în organism, care suferă de nefrită sau cistită cronică. De asemenea, este un real ajutor celor care au pietre sau nisip la rinichi, sau bolnavilor de prostată, întrucat are efecte antiinflamatoare şi ajută la controlul sfincterelor urinare.

Vezi si: Beneficiile ridichilor asupra sanatatii 

Adauga un comentariu