Economic Local

Eveniment international organizat la Iasi de specialistii in domeniul instalatiilor si economia de energie – FOTO, VIDEO

Publicat: 27 iun. 2019

Zilele acestea, in perioada 27 – 28 iunie 2019, se desfasoara la Iasi Conferinta tehnico-stiintifica cu participare internationala "Instalatii pentru constructii si economia de energie". Evenimentul a ajuns la cea de-a XXIX-a editie si este organizat de Asociatia Inginerilor de Instalatii din România – Filiala Moldova (AIIR), împreuna cu Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi – Facultatea de Constructii si Instalatii, Departamentul de Ingineria Instalatiilor si compania ieseana de constructii si instalatii DAS.

Agenda acestei editii cuprinde subiecte care vizeza în mod principal probleme legate de modernizarea si eficientizarea instalatiilor pentru cladiri si aspecte privind impactul instalatiilor asupra elementelor de constructie si a valorilor adapostite în aceste cladiri. O atentie deosebita este acordata, si la aceasta editie, metodelor si sistemelor de economisire a energiei în domeniul instalatiilor, fie prin utilizarea de energii regenerabile, fie prin utilizarea de resurse neconventionale de energie, fie prin implementarea de sisteme de valorificare a energiei solare.

Vezi si: Iata ce profesori din Iasi s-au inscris pentru sutinerea gradului didactic

"Eveniment devenit traditional pe agenda manifestarilor tehnico-stiintifice organizate de Asociatia Inginerilor de Instalatii din România, Conferinta de anul acesta si-a pastrat, de-a lungul existentei sale, statutul de promotor al progresului tehnic în domeniu. Cerintele si realizarile, generate de exigentele impuse de specificul cladirilor si de dezvoltarea continua a tehnologiilor, materialelor si echipamentelor specifice instalatiilor pentru cladiri, impun adaptarea dinamica a solutiilor aplicate pentru realizarea acestora", a declarat conf. univ. dr. ing. Vasilica Ciocan, vicepresedinte Asociatia Inginerilor de Instalatii din România, Presedinte Filiala Moldova a AIIR, Decan al Facultatii de Costructii si Instalatii din Iasi

Vezi si: O directie a Primariei Iasi, premiata de Guvernul Romaniei

Temele abordate, de fiecare data altele, dar în mod constant consacrate preocuparilor prioritare ale momentului, au oferit  participantilor prilejul unor dezbateri competente, cu concluzii de interes pentru modernizarea si eficientizarea instalatiilor pentru cladiri de patrimoniu.

Vezi si: Conferinta Instalatii pentru Constructii si Economia de Energie la Universitatea Tehnica Iasi – FOTO,VIDEO

Comunicarile publicate si în acest an în volumul conferintei, de catre specialisti de prestigiu din mediul academic si tehnic, prezinta cerintele functionale si de micro-climat pentru cladiri si aspecte privind impactul instalatiilor asupra elementelor de constructie si a valorilor adapostite în aceste cladiri.

Adauga un comentariu