Actualitate

Internetul de la Orange i-a adus o surpriza socanta unui iesean! Iata ce a gasit in modem!

Publicat: 06 sept. 2013

@ Unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila a fost prins pe picior gresit @ Firma Orange a fost amendata de catre comisarii pentru protectia consumatorului cu 5.000 de lei @ Clientii erau pacaliti sa isi faca un abonament pe o perioada de doi ani @ Ieseanul care a depus reclamatia a sperat sa primeasca internet de calitate de la Orange si a primi o teapa

Una dintre cele mai cunoscute companii de telefonie mobila a primit o amenda usturatoare pentru un comportament incorect fata de consumator. Firma incerca sa isi promoveze ofertele prin intermediul unor practici in urma carora clientii erau incorect informati si ramaneau cu datorii fata de companie. Unul dintre iesenii care si-a dat seama ca risca sa plateasca timp de doi ani un abonament pe care nu si-l dorea a depus plangere la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor – Regiunea Nord-Est.

Un modem, pentru un abonament

Ieseanul a fost contactat telefonic de catre un reprezentant al companiei Orange pe data de 20 iunie, care i-a prezentat o oferta in baza careia putea primi un modem care sa ii permita sa acceseze servicii de internet. Modemul ar fi fost oferit ca un premiu pentru ca ieseanul era client fidel al Orange. Acesta a fost de acord cu oferta si s-a intalnit cu reprezentantul firmei pe data de 25 iunie, semnand in graba contractul. In acel moment, curierul Orange si clientul nu se aflau intr-unul din centrele companiei iar pe contract nu era specificat locul semnarii acestuia. Ba, mai mult, ieseanul nu fusese anuntat ca pentru serviciul respectiv ar fi trebuit sa suporte anumite costuri, respectiv un abonament lunar. Peste cateva zile, cand a primit factura acasa, si-a dat seama ca trebuie sa plateasca un abonament aparut de nicaieri. A solicitat companiei renuntarea la acel modem si la contract, serviciile fiind activate din data de 28 iunie, iar factura pentru internet emisa pe data de 16 iulie. Insa, reprezentantii firmei i-au spus ca trebuie sa efectueze plata in avans a abonamentului pentru numarul de luni pentru care s-a incheiat contractul, adica doi ani. Valoarea facturii era de 55,33 lei, ceea ce insemna ca ieseanul trebuia sa plateasca aproximativ 1.000 de lei timp de doi ani. Modemul nu a fost utilizat de iesean, iar cartela aferenta a ramas sigiliata. La interventia comisarilor pentru protectia consumatorilot, reprezentantii Orange au fost de acord cu renuntarea la acel serviciu, stornarea facturii emise, precum si cu predarea modemului.

Obligati sa plateasca 5.000 de lei

Compania Orange a fost sanctionata pentru ca in contractul semnat de catre iesean nu erau trecute data si locul incheierii acestuia, informatii obligatorii a fi inserate. Totodata, comerciantul trebuia sa informeze in scris consumatorul cu privire la dreptul acestuia de a denunta contractul in termenul prevazut de lege, de 7 zile lucratoare, si sa indice numele si adresa persoanei fata de care se poate exercita acest drept. Din contractul in cauza lipseau asemenea informatii. Firma a fost amendata si pentru ca a refuzat sa accepte denuntarea unilaterala a contractului, conditionand achitarea in avans a valorii abonamentului pe 2 ani.

„Fara a nega dreptul operatorilor economici de a apela la aceste tehnici moderne de promovare a produselor si serviciilor, avertizam asupra obligatiilor de respectare stricta a cadrului legal, astfel incat sa fie respectate drepturile si interesele consumatorilor. Fiind vorba despre contracte la distanta sau incheiate in afara spatiilor comerciale, consumatorii au dreptul la denuntarea unilaterala fara costuri a acestui tip de contracte”, a declarat Marian Grigoras, comisar-sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor – Regiunea Nord-Est. Contactati telefonic, reprezentantii firmei nu au oferit niciun punct de vedere. „Va rog sa trimiteti intrebarile prin e-mail insa nu cred ca veti primi un raspuns astazi”, au declarat acestia.loading...

Comentarii
  • Cei de la orange sunt pe zi ce trece mai disperați să facă contracte. Problema e că nu sunt sinceri când încheie un contract. Principiul lor de bază este abureala.

  • comisarii de la protectia consumatorului sunt mana in mana cu cei de la orange. comisarii aplica amenzi doar daca abuzurile sunt extraordinare sau daca partea lezata are o pila la OPC. lasati prostiile si nu mai puneti intr-o lumina favorabila interventiile comisarilor, ganditi-va mai bine la abonamentele acestora si la alte facilitati pe care le primesc.

  • Da, Da! Si mie mi s-a intamplat! Am fost extrem de atenta la oferta, au motivat ca sunt clinet fidel si imi ofera modemul drept premiu pentru fidelitate. Am fost inspirata si am mers la Orange inainte de a se activa abonamentul (contractul in semnasem!), am avut norocul sa dau peste un angajat Orange care m-a informat ca abonamentul intra in vigoare la 48 ore dupa ce am facut cererea (!) si ca mai am timp sa sun si sa refuz…

  • sunt abonatul acestei firme de telefonie de peste 14 ani. curios?????????? am aceleasi drepturi ca si un abonat de un an. am cerut un tel la fidelizare, mi sa oferit tel pe un contract de 2 ani si SURPRIZA la un PRET CARE PE saitul tocmai. ro il gasesti la diferenta de 100 ron mai mic, SIGILAT. CE FIDELIZARE OFERA ORANGE? la tel miau spus un pret iar cand am ajuns la sediul lor de langa restaurant dunarea iasi pretul a fost altu, motivand adausul magazinului. IN CONCLUZIE ORANGE O FIRMA la care apeleaza cei dusi cu duhul

  • dati mi un raspuns. anul acesta sa incheiat ctr cu ei ,mau chemat la sediu de langa dunarea si ma u aburit de an semnat un ctr la un pret mare pe 2 ani, ulterior am cerut micsorarea abonamentului din motive financiare ,si mi au raspuns ca pot doar sa l maresc, nu am primit nimic la fidelizare ,cum pot sal reziliez ctr?

Adauga un comentariu