Stiri si curiozitati

Jeane Dixon, femeia inzestrata de Dumnezeu cu harul de a anunta marile schimbari POLITICE

Publicat: 15 iul. 2014
3
Presedintele Franklin Roosevelt (1882-1945) si-a facut timp, intr-una din zilele anului 1944 sa acorde atentie previziunilor ei privind teribilele momente ale celei de-al Doilea Razboi Mondial.
Dupa ce femeia i-a raspuns la intrebari privind eforturile pe diferite fronturi militare, el a intrebat-o direct cat de mult va mai fi obligat sa indeplineasca sarcinile pe care i le expusese. Ca si cum s-ar fi asteptat la o asemenea intrebare, Dixon i-a spus, cu toata delicatetea de care era capabila, ca va mai avea foarte putin timp. Presedintele n-a fost satisfacut de raspuns, caci voia un raspuns mai precis. Atunci ea i-a spus ca nu mai are de trait decat pana la mijlocul anului urmator.
Cei ce considera ca Jeane Dixon a fost cea mai faimoasa si mai precisa vizionara pentru evenimentele politice din secolul al XX lea sustin ca femeia ar fi prezis corect rezultatul fiecarui scrutin prezidential, anticipand si mortile Secretarului General al ONU, Dag Hammarskjold si a presedintelui Kennedy. De asemenea, ea ar fi prezis ca rusii vor castiga cursa spatiala si in general a prevestit numeroase evenimente personale sau de interes international.

Vezi si Iranienii arunca bomba. Iata ce au declarat cu privire la guvernul american
Credincioasa catolica, ea asista la slujba in fiecare dimineata si era convinsa ca harul profetiei pe care-l poseda era strans legat de puterea lui Dumnezeu si sustinea ca este precauta sa nu abuzeze de aceasta abilitate. Se pare ca nu existau proceduri standard pentru revelatiile ei profetice. Ele apareau in cele mai diferite momente si situatii, precum si in diverse stari emotionale.
In cartea The Call to Glory ea se considera un profet care emitea predictii spre a indeplini misiunea incredintata de divinitate.
Dixon parea convinsa ca Dumnezeu ii incredintase sarcina de a prevesti schimbarile la varf, cand se afla in fata camerelor de filmat, dar si de a avertiza pe vecina de scaun, la coafor, despre evitarea unui apropiat dezastru in timpul unui zbor.

Vezi si Cum arata un om inainte de a trece in lumea de dincolo – FOTO 

In 1956, intr-un interviu acordat revistei Parade, lui Dixon i s-a cerut sa prezica rezultatul alegerilor prezidentiale din 1960. Ea a spus ca acestea vor fi castigate de un tanar democrat, care insa fie va fi asasinat, fie va muri in functie de moarte naturala. In ciuda celor circumspecti in privinta harului lui Dixon, multi admiratori ai acesteia au insistat ca puterile ei profetice depaseau sfera politica. Potrivit numeroaselor marturii, fara a cunoaste aproape nimic despre oamenii implicati, ea era capabila sa prezica sinucideri, crime, rezultatul unor curse sportive, incendii, accidente.
Intr-un rand a reusit sa ghiceasca numarul castigator la o tombola si a cumparat, pentru sotul ei, biletul in cauza, castigand o masina. Dupa moartea lui Stalin, atentia lumii intregi s-a canalizat pe figura urmatorului premier sovietic. Cand Ghiorghi Malenkov a fost ales in cele din urma in aceasta functie, lui Dixon i s-a cerut, la o emisiune a televiziunii nationale, sa spuna cat timp crede ca acesta va fi prim-ministru. Intrebarea a fost adresata chiar de fostul ambasador american in URSS, Joseph Davies, care era, evident, sceptic in privinta puterilor profetice ale femeii.
Folosind un glob de cristal spre a-si focaliza atentia, Dixon a spus ca Malenkov va fi premier pentru mai putin de doi ani. Ambasadorul Davies a contrazis-o, pe un ton de-a dreptul batjocoritor. El era sigur ca niciun premier sovietic nu va putea fi inlocuit, pe considerentul ca era in natura politicii rusesti ca liderii sa fie sau asasinati sau sa aiba parte de o moarte naturala, inainte ca alta persoana sa ajunga la putere.
Dixon a ramas insa ferma pe pozitii, a prezis ca Malenkov va fi inlocuit cu un om cu par ondulat, ochii verzi si barbison. Dixon a continuat sa faca predictii, aratand ca rusii nu doar vor castiga cursa spatiala, dar vor si dicta termenii pacii mondiale. Premierul Malenkov a fost inlocuit de Bulganin. Malenkov nu a fost ucis, iar noul premier era exact cum il descrisese Dixon. In 1957, URSS a lansat primul satelit artificial al Pamantului, scrie efemeride.ro.
Adauga un comentariu