Actualitate

Mafia imobiliara din Primaria Targu Frumos – FOTO

Publicat: 28 iun. 2011

@ Pentru ca a refuzat sa-i vanda terenul secretarului Mihai Tucan, batranul Paul Indrusinschi este batjocorit si purtat de ani de zile pe drumuri de primarul Gheorghe Tataru si ceilalti angajati din Primaria Targu Frumos, care refuza sa-i elibereze titlul de proprietate pentru suprafata de 14,23 hectare de teren @ Asta in conditiile in care, printr-o sentinta judecatoreasca ramasa definitiva in anul 2005, instanta l-a obligat, inca de atunci, pe edilul-sef Gheorghe Tataru sa-i elibereze titlul de proprietate @ Terenul are o valoare imobiliara ridicata, fiind la marginea drumului national Targu Frumos – Pascani @ „Primarul Tataru si secretarul sunt mana in mana. Nu vor sa-mi dea pamantul pentru ca nu am vrut sa i-l vand lui Tucan. De zece ani ma lupt cu ei. Tucan asta e cel mai mare bandit. El si cu Tataru au invartit toate terenurile din Targu Frumos”, a spus Paul Indrusinschi

Nu le pasa de lege atat timp cat sunt stapani in orasul Targu Frumos. Nici macar nu au chef sa respecte hotararile judecatorilor. Se intelege si cum au ajuns sa aiba asa de mult curaj, mai ales ca s-a descoperit ca de vreo zece ani sunt protejati de prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani, Emma Danis.
In orasul Targu Frumos, in domeniul imobiliar, legea o fac primarul Gheorghe Tataru si secretarul primariei, Mihai Tucan. Nu conteaza daca cetatenii au dreptatea de partea lor, adica dovedesc cu acte ca au tot dreptul sa li se retrocedeze terenuri si cladiri mostenite de la parinti. Nu conteaza nici daca cetatenii au obtinut hotarari judecatoresti care stabilesc ca terenurile si cladirile trebuie inapoiate. Daca primarul si secretarul refuza, nimic nu se retrocedeaza. Daca nu se asigura ca, dupa retrocedare, bunurile imobiliare respective nu au ajuns la ei, Tataru si Tucan nu misca un deget. Asa a procedat edilul-sef cu Alexa Feclistov, caruia i-a luat abuziv terenul pe care batranul lipovean il mostenea de la parinti, pentru a-si ridica vila. Asa a procedat secretarul Mihai Tucan cu Paul Indrusinschi, pe care Primaria Targu Frumos il poarta de ani de zile pe drumuri refuzand sa-i elibereze titlul de proprietate pentru suprafata de 14,2 hectare de teren.

Santaj

La Primaria Targu Frumos se stia ca Paul Indrusinschi are dreptul sa mosteneasca 14,2 hectare de teren cu o valoare imobiliara ridicata, deoarece sunt situate la marginea drumului national Targu Frumos – Pascani. In 2002, Tucan l-a abordat pe Paul Indrusinschi si i-a cerut sa-i vanda drepturile succesorale asupra celor 14,2 hectare pentru suma de 50 de milioane de lei vechi. Numai ca batranul Indrusinschi a refuzat sa vanda dupa ce a aflat ca putea obtine un pret mult mai mare. Dupa aceea, autoritatile locale au refuzat sa-i elibereze titlul de proprietate. „Primarul Tataru si secretarul sunt mana in mana. Nu vor sa-mi dea pamantul pentru ca nu am vrut sa i-l vand lui Tucan. De zece ani ma lupt cu ei. Tucan asta e cel mai mare bandit. El si cu Tataru au invartit toate terenurile din Targu Frumos. Probabil daca-i dadeam terenul degeaba lui Tucan, acum aveam titlu de proprietate”, a spus Paul Indrusinschi.
Cand a vazut ca este purtat aiurea pe drumuri de primarie, batranul s-a adresat judecatorilor, iar in data de 14.09.2005, Curtea de Apel Iasi a decis definitiv si irevocabil ca Primaria orasului Targu Frumos sa elibereze lui Paul Indrusinschi titlul de proprietate pentru suprafata de 14,2 hectare. Dar pe Gheorghe Tataru si pe secretarul Mihai Tucan ii doare-n cot de hotararile magistratilor. „Este adevarat ca hotararea este data in anul 2005. De atunci ne luptam sa obtinem titlul de proprietate. Am deschis un nou proces in care am cerut judecatorilor sa oblige Primaria Targu Frumos si comisia locala de fond funciar sa elibereze titlul de proprietate”, a spus executorul judecatoresc Vasile Corbu, desemnat sa puna in executare sentinta data pe 14 septembrie 2005 de Curtea de Apel Iasi.
Cum era si de asteptat, impotriva lui Gheorghe Tataru si a lui Mihai Tucan au fost depuse plangeri penale pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a unei hotarari judecatoresti. Plangerea a ajuns la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani, unde functia de sef este detinuta inca de procurorul Emma Danis. Iar dosarul a fost ingropat. Tot la Parchetul condus de Emma Danis a ajuns si plangerea depusa de batranul Alexa Feclistov, caruia Gheorghe Tataru i-a luat terenul.
De precizat ca, prin Hotararea nr. 7837 din 29.05.1995, Comisia judeteana de fond funciar i-a reconstituit lui Paul Indrusinschi dreptul de proprietate pentru suprafata de 10 hectare. Ulterior, prin Hotararea nr. 143 din 19.09.2000, i-a fost reconstituit dreptul de proprietate pentru diferenta de 4,23 hectare.
Atat primarul Gheorghe Tataru, cat si secretarul Mihai Tucan au refuzat sa stea de vorba cu jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI.loading...

Comentarii
  • Astia trei din poza ar putea sa ne spuna cate ceva despre terenul de la Protectia Plantelor…Totusi, vrea cineva sa faca lumina si in cazul ala?

  • cate oleak cate oleak iese la iveala tot ce a facut annimalulasta de [rimar in institutie . a transformat-o in srl-ul propriu,de parca orasul ar fi propria mosie si o imparte dupa cum vrea el,dupa bunu-i plac si interesele proprii. un mojjic , un om de cea mai joasa speta privind moralitatea. UN SPAGAR. nu te mai vrea orasul asta. o sa ti se dovedeasca in 2**2,nessimtitule.JOS MAFIA DIN PRIMARIE!JOS TATARU!

  • da de ce nu imntervine domnul prefect ca doar omul are sentinta,are ordinul prefectului,are toate documentele. sititi ca in 2**9 astia din primarie,dumitrache,malanca,cu niste juristi cu tucan cu primarul au fosatsi au masurat acolo.toata comisia de fond funciar a fost acolo.omu are dreptate , nu a vrut sa vanda,dar nu era vorba de tucan,era vorba ca trebuia sa cumpere tataru.tucan e o simpla portavoce,el nu e implicat.HOTUYL ASTA DE PRIMAR,ASTA E CAPUL RAUTATILOR.SUNT SI FOTOGRAFDII IN SENSUL ASTA. AM INTELES CA TERENUL ALA E TINUT DE DOAMNA COZMA SI DE AIA NU IL DA TATARU,CA CICA II MAIIMPINGE CATE UN OS CATEODATA DOAMENI. SA MOARA TOATE JJIGODIILE DIN PRIMARIE

Adauga un comentariu