Local

Membrii unei retele de trafic de droguri umbla dupa libertate. Judecatorii au decis sa-i mentina in arest

Publicat: 02 aug. 2016
1

@ Reteaua de traficanti era sprijinita de o grefiera de la Judecatoria Iasi

In ciuda argumentelor aduse de avocatii apararii, magistratii ieseni de la Tribunalul Iasi au decis sa mentina masura arestului preventiv in cazul membrilor uneia dintre cele mai periculoase retele de traficanti de droguri care a activat in ultimii ani in judetul Iasi. Astfel, magistratii au decis sa mentina masura arestului in cazul tuturor membrilor retelei, trimisi in spatele gratiilor inca din luna ianuarie a.c., fiind vorba de Paul Vlad Obreja, Andrei Ionut Paraschiv, Ovidiu Chelariu, Razvan Baciu, Cristian Stefan Homoranu si Mihai Pîrcalabu.

Acuzatiile formulate de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism impotriva acestora se refera la constituirea unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc în forma continuata, detinere fara drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2015 — ianuarie 2016, membrii acestei grupari au procurat si pus în vânzare cantitati importante de cannabis (peste 6 kg) pe piata ilicita din municipiul Iasi si alte localitati din tara, în scopul obtinerii de foloase materiale. Cu ocazia perchezitiilor domiciliare la locuintele membrilor gruparii, au fost ridicate 1.083 de grame de cannabis, precum si 213.700 de lei, 6.520 de euro, 300 de lire sterline si 900 USD, sume de bani provenite din vânzarea de droguri.

Membrii retelei au fost ajutati de Cristina Solomon, o fosta grefiera de la Judecatoria Iasi, aceasta fiind de asemenea arestata in momentul in care a demarat ancheta pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de droguri de risc în forma continuata. De altfel, Vlad Obreja, considerat de anchetatori liderul gruparii de trafic de stupefiante, este nepotul Cristinei Solomon. Grefiera a fost de acord sa depoziteze banii pe care nepotul sau îi obtinea din traficul de droguri, la domiciliul ei fiind descoperit un seif cu 150.000 de lei.

Procurorii au aratat ca „prin natura functiei sale”, grefiera îl informa pe Obreja ori de câte ori se desfasurau diferite actiuni în judet. „Prin prisma functiei pe care o ocupa, Obreja Paul o considera pe Solomon Cristina o protectoare, considerând ca aceasta poate obtine informatii privitoare la luarea sa în atentie de catre organele judiciare”, au aratat procurorii DIICOT.
Motivul pentru care Cristina Solomon ar fi acceptat sa îl protejeze pe Vlad Obreja ar fi fost reprezentat de un împrumut de 20.000 de lei pe care grefiera îl luase de la nepot. „În acest sens, Solomon Cristina îsi urmarea propriul interes, si anume de a amâna înapoierea banilor sau eventual de a nu-i mai restitui acesti bani, în contul protectiei pe care pretinde ca i-a oferit-o si i-o ofera”, au mai aratat procurorii.

Adauga un comentariu