Actualitate

Mirinda – cei mai multi coloranti, Fanta Madness – cel mai mult zahar, Frutti Fresh – triumful chimiei

Publicat: 25 aug. 2011
1
Adria Flori de Soc este bautura racoritoare cu cele mai multe E-uri, potrivit unui studiu facut de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S.). Pe de alta parte, Bio Cola este cel mai putin chimizat suc de pe piata cu zero coloranti, zero conservanti, zaharuri si  E-uri.
În cadrul studiului s-au facut teste comparative între bauturile aflate pe piata din România în ceea ce priveste nivelul continutului de coloranti, conservanti, E-uri si zaharuri.
Pe primul loc la gategoria „E-uri” se afla Adria Flori de Soc cu 11 astfel de substante (E330, E 952, E951, E950, E300, E414, E445, E160a, E131, E211, E202). Nu degeaba, românii au poreclit producatorii acestor sucuri „Chemical Brothers”. Pe locul doi se afla Frutti Fresh Grapefruit si Carrefour suc de portocale fiecare cu cât 8 E-uri. Pe locul trei se pozitioneaza, la egalitate,cu câte 7 E-uri fiecare, Cico portocale, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Tutti Frutti.
La polul opus, sucurile cu cele mai putine E-uri sunt: Bio Cola (0), Pepsi, Schweeps Kinley Tonic, Coca Cola, Fanta Madness, Neaste Peach (cate 2 fiecare) si Lipton, Sprite, Neaste Ceai Verde  (cate 3 fiecare).
Bauturile cu cei mai multi conservanti sunt Frutti Fresh Tutti Frutti, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Grapefruit, Adria flori de soc, Carrefour suc de portocale, Cico portocale, fiecare dintre acestea continând doua astfel de substante.
De cealalta parte, sucurile care nu contin niciun conservant sunt cele produse de Coca- Cola si doua produse de European Drinks: Adria Cola si Action Cola.
Dintre bauturile studiate Adria flori de soc, Carrefour suc de portocale si Mirinda contin cei mai multi coloranti si anume doi. În schimb, 7 up, Lipton Ice Tea cu aroma de piersica, Lipton Ice Tea cu suc de lamaie, Lipton Ice Tea cu ceai verde, Bio Cola, Schweeps Bitter Lemon, Schweeps Kinley Tonic, Sprite, Nestea Ceai Verde si Nestea Peach nu contin nici macar un colorant.
Ultima categorie a studiului se refera la continutul de zaharuri. Coca Cola Light, Coca Cola Zero, Pepsi Max si Bio Cola au zero zaharuri. Pe de alta parte, Fanta Madness, Mountain Dew si Schweeps Bitter Lemon au cea mai mare cantiate de zaharuri, respectiv 13.50g/100ml, 13.10g/100ml, 12.60g/100ml.
Comentarii
Adauga un comentariu