National

Nicusor Constantinescu are probleme in inchisoare! A fost chemata o ambulanta

Publicat: 27 iul. 2018
1

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu, condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, s-a simtit rau, vineri dupa-amiaza, in timp ce se afla la Penitenciarul Poarta Alba, la fata locului deplasandu-se o ambulanta. Conform cadrelor medicale, pacientul ar avea febra si refuza tratamentul la spital. Surse oficiale au precizat pentru News.ro ca fostul presedinte al CJ Constanta Nicusor Constantinescu, care se afla de cateva luni incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba, sectia exterioara de la Valu lui Traian, s-a simtit rau, vineri, la fata locului fiind solicitata o ambulanta. Reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta, care nu au dezvaluit identitatea barbatului, spun ca la penitenciar solicitarea a fost pentru un pacient cu febra, care a refuzat tratamentul si transportul la spital, starea sa de sanatate fiind stabila.

Analizele ar urma sa stabileasca cu exactitate care este cauza producerii febrei.
Nicusor Constantinescu executa, din 29 iunie 2016, o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, primita dupa ce Curtea de Apel Constanta l-a gasit vinovat de abuz in serviciu. In calitate de presedinte al Consiliului Judetean, a initiat doua proiecte de hotarare, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care il ocupa, ambele fiind anulate de instanta. De asemenea, instanta a considerat ca el nu a asigurat o finantare corespunzatoare pentru Centrul Militar Zonal in perioada 2009 – 2013. In luna martie, Curtea de Apel Bucuresti l-a achitat pe Nicusor Constantinescu intr-un dosar in fusese condamnat in prima instanta la sase ani de inchisoare pentru abuz in serviciu. In luna mai, el a fost condamnat de Tribunalul Constanta la opt ani de inchisoare intr-un dosar cu un prejudiciu de peste opt milioane de euro, dar decizia nu este definitiva. De asemenea, intr-un alt dosar, Nicusor Constantinescu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti, la 15 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, pentru ca ar fi platit 30 de milioane de lei din bugetul Consiliului Judetean Constanta pentru plantarea de perdele forestiere si pentru alte proiecte care nu s-au realizat. Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si a fost contestata la instanta suprema. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta a primit anul trecut si o condamnare de trei ani cu suspendare in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Mamaia, dosar in care fusese judecat din noiembrie 2008 impreuna cu fostul primar al Constantei Radu Mazare si cu mai multi angajati din Primarie, decizia nefiind definitiva.

Tot pentru abuz in serviciu este judecat Nicusor Constantinescu de Tribunalul Constanta, din vara anului trecut, pentru achizitionarea si intretinerea elicopterului care ulterior s-a prabusit in Lacul Siutghiol din Mamaia. Intr-un alt dosar, in 25 noiembrie 2016, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, care il acuza de abuz in serviciu, dupa ce ar fi efectuat plati nelegale de peste 11,6 milioane de lei pentru realizarea de lucrari de cadastrare, majoritatea fictive, a drumurilor judetene si comunale din Constanta, fraudand bugetul local cu peste 11 milioane de lei. De asemenea, el este cercetat in alte trei dosare distincte, doua fiind legate de proiecte desfasurate de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta, iar celalalt de faptul ca ar fi platit in mod nelegal catre o firma de publicitate peste 400.000 de lei. Totodata, intr-un alt dosar instrumentat tot de procurorii DNA, Constantinescu este acuzat ca a acordat, prin intermediul unei hotarari de Consiliu Judetean, subventii Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri, sub pretextul acoperirii deficitelor regiei, desi aceasta avusese profit, fiind astfel inregistrata o paguba la bugetul judetului Constanta de aproape 22 milioane lei.

Adauga un comentariu