Gadgeturi

Noul iPad continua sa incarce, chiar daca bateria arata 100%

Publicat: 27 mart. 2012

Un studiu independent desfasurat asupra celei de-a treia generatii a tabletei iPad, a demonstrat prin masuratori si teste practice ca pentru a atinge starea maxima de incarcare, noua tableta are nevoie sa ramana conectata la adaptorul AC intre doua si patru ore suplimentare, dupa ce indicatorul pentru baterie a ajuns sa indice 100 %.

Rezultatele preliminare ale studiului arata ca problemele sunt cauzate de acuratetea indoielnica a indicatorului pentru baterie afisat pe ecran si nu un defect hardware. Chiar si asa, afisarea indicatorului 100% atunci cand incarcarea acumulatorului este sub capacitatea maxima poate duce la variatii neprevazute ale autonomiei oferite, generand confuzie in privinta performantelor reale ale tabletei.

Din cauza ciclului de incarcare foarte lung al noului iPad, multi dintre utilizatori prefera sa lase tableta la incarcat peste noapte, scenariu in care adaptorul AC ramane oricum conectat suficient timp dupa raportarea nivelului 100% de incarcare a bateriei, pentru ca decalajul aparut sa nu cauzeze intreruperea prematura a ciclului de incarcare. Pe de alta parte, utilizatorii care incarca tableta pe timpul zilei sunt mult mai predispusi la a deconecta adaptorul AC imediat dupa ce indicatorul pentru baterie a atins 100%. Prin urmare, cele doua scenarii de utilizare pot duce la obtinerea unor timpi diferiti de autonomie, ce pot lua prin surprindere utilizatorii.

In mod normal, adaptorul AC furnizeaza o putere de 10W pentru incarcarea rapida a acumulatorului, reducand apoi gradual curentul furnizat dupa atingerea pragului de 90% pentru incarcarea bateriei, mergand pana la intreruperea alimentarii atunci cand acumulatorul a atins capacitatea maxima. In cazul noului iPad, cei 100 % raportati pe ecran nu coincid cu nivelul de incarcare real al acumulatorului.

Problema ar putea fi remediata printr-un simplu update software, insa unii critici acuza Apple ca a permis in mod intentionat aceasta „scapare”, in incercarea de a mintii cu privire la timpul real de incarcare a tabletei, ce masoara in versiunea actuala aproximativ 6 ore . Prin urmare, dupa aplicarea remediului software, utilizatorii noii tablete iPad ar putea constata ca au de asteptat chiar si 8-10 ore pentru incarcarea completa a acumulatorului.loading...

Adauga un comentariu